Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Πάνω από 35.000 σπίτια επλήγησαν και 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στο Σουδάν, που χαρακτηρίζονται ως οι χειρότερες στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, μπορεί να έχουν πληγεί περί τα 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις 16 από τις 26 πολιτείες της αφρικανικής χώρας.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ισχυρός σεισμός, της τάξης των 6,6 βαθμών της κλίμακας Rίχτερ, σημειώθηκε στην επαρχία της Βόρειας Μολούκας στην ανατολική Ινδονησία. Το επίκεντρο ήταν υποθαλάσσιο και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για τσουνάμι. Ωστόσο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 7,4 Rίχτερ και σημειώθηκε σε βάθος 88 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Επιβεβαιώθηκαν χθες, από την κυβέρνηση της Ινδίας, κρούσματα γρίπης των πτηνών, του επικίνδυνου ιού Η5Ν1, σε κοτόπουλα που ανιχνεύτηκαν σε αγρόκτημα στο κρατίδιο Μανιπούρ.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στη Μουσαλμίγια, βορείως της πόλης Χαλέπι. Σύροι αξιωματούχοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο σαμποτάζ και απέδωσαν την έκρηξη στις υψηλότατες θερμοκρασίες (σχεδόν 50 βαθμοί Κελσίου), λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ