Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ ευγνωμονώντας... «Την έκδηλη ικανοποίησή της για την υπογραφή της τριμερούς διακρατικής συμφωνίας, μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Ιταλίας, μέσω της οποίας θα μεταφερθεί στην Ευρώπη φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του ΕΤ. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το πρωί ελήφθη η επιστολή του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ματ Μπράιζα, ο οποίος δήλωσε "ενθουσιασμένος" με την εξέλιξη, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση του έργου, εξέφρασε τη "βαθιά ευγνωμοσύνη" των ΗΠΑ και μετέφερε τη θέση της προϊσταμένης του, κυρίας Κοντολίζα Ράις, ότι "οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ σημαντικές"» (Ν. Τσούτσιας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Προσφορά φιλέτων... «Με φιλέτα το Γκολφ Αφάντου Ρόδου και το Κτήμα Αλυκών Αναβύσσου, όπου μέσω διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών θα δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, η κυβέρνηση έθεσε χτες τις βάσεις για την υλοποίηση σημαντικών βιώσιμων επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού. Επιζητείται να καταστεί η Ελλάδα τουριστικός προορισμός σε 12μηνη βάση προσελκύοντας επισκέπτες υψηλών εισοδηματικών στρωμάτων» (Από το βασικό θέμα της ΕΞΠΡΕΣ).

Για τα πανηγύρια... «Νέες κινήσεις από τον όμιλο Marfin στον ελληνικό χώρο αναμένεται να ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα. Χθες υπήρξαν έντονες φήμες, που δε διαψεύστηκαν, ότι η MIG έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε εξαγορά μεγάλης ελληνικής εισηγμένης εταιρείας. Μέσα σε αυτό το πανηγύρι πολλοί πιστεύουν ότι επίκεινται κινήσεις και στον χώρο των εμπορικών τραπεζών» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

Αυτόπτης μάρτυρας... «Οι εργάτες που παρατηρούσα χθες από το παράθυρο έμειναν στο μεταίχμιο ουρανού και γης πασχίζοντας να ψηλώσουν κατά ακόμη έναν όροφο την πολυκατοικία μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν το μεροκάματό τους χωρίς να δουλέψουν... αυτό τουλάχιστον επιτάσσουν οι νόμοι. Ομως ο νόμος μια ακόμη εφιαλτική ημέρα ήταν απών» (Χρ. Ζιώτης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ