Σάββατο 27 Μάη 2023 - Κυριακή 28 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE 2
Το ενδιαφέρον στην Αθήνα

Με τέσσερις «στροφές» να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος της Super League 2, το ενδιαφέρον στην 27η αγωνιστική μοιράζεται ανάμεσα στην ανοιχτή (μαθηματικά) κόντρα για την κορυφή στον 2ο όμιλο και στη ρευστή κατάσταση στη μάχη για την παραμονή και στους δύο ομίλους. Στον 2ο όμιλο η πρωτοπόρος Κηφισιά υποδέχεται τα Χανιά και θέλει να κάνει ένα ακόμα βήμα για την πρωτιά, ενώ η 2η Καλλιθέα φιλοξενεί τον Απόλλωνα Σμύρνης, επιδιώκοντας τη νίκη και ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της πρωτοπόρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος

Σάββατο (16.00): Διαγόρας Ρόδου - Παναθηναϊκός Β'.

Κυριακή (16.00): Αναγέννηση Καρδίτσας - Μακεδονικός, Ηρακλής Λάρισας - Πανσερραϊκός, Νίκη Βόλου - Αλμωπός.

Δευτέρα (16.00): Απόλλων Πόντου - Βέροια. ΡΕΠΟ: ΑΕΛ

2ος όμιλος

Σάββατο: Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης (15.45 - ΕΡΤ3).

Κυριακή (16.00): Προοδευτική - Καλαμάτα, ΟΦ Ιεράπετρας - Επισκοπή Ρεθύμνου, ΑΕΚ Β' - Παναχαϊκή, ΠΑΟ Ρουφ - Ηλιούπολη.

Δευτέρα: Κηφισιά - Χανιά (15.15 - ΕΡΤ3).

Ρεπό έχουν στον 1ο όμιλο η ΑΕΛ και στον 2ο το Αιγάλεω.

ΒASKET LEAGUE
Σε κομβική στροφή οι ημιτελικοί

Σε κομβικό σημείο φτάνει η σειρά των ημιτελικών στην Basket League, που θα κρίνει το ζευγάρι των τελικών του πρωταθλήματος. Στο Περιστέρι η τοπική ομάδα και ο Παναθηναϊκός δίνουν το τέταρτο ραντεβού τους το Σάββατο 27/5 (19.15 - ΕΡΤ3), με τους «πράσινους» να προηγούνται 2-1 στις νίκες και να θέλουν άλλη μία για πρόκριση στους τελικούς. Οι δε γηπεδούχοι, με εφαλτήριο την επιτυχία στο ίδιο γήπεδο στον δεύτερο αγώνα της σειράς (όταν και ισοφάρισαν σε 1-1), θα επιδιώξουν κάτι αντίστοιχο προκειμένου να κρατηθούν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, με τον αέρα του υπέρ του 2-0 στις νίκες, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την Κυριακή 28/5 (19.05 - ΕΡΤ3) με επιδίωξη να σφραγίσει την πρόκριση στους τελικούς, απέναντι στον «Δικέφαλο», που έχει δύσκολη αποστολή.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕLITE LEAGUE
Κρίνονται τα εισιτήρια ανόδου

Τα δύο εισιτήρια ανόδου στην Basket League θα κρίνει το Φάιναλ 4 της Elite League (πρώην Α2) που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Ανω Λιοσίων, έδρα της ΑΕΚ, το Σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα των δύο ημιτελικών του Σαββάτου 27/5 περιλαμβάνει τις κόντρες ΑΟ Ψυχικού - Τρίτωνα (16.30) και Μαρουσιού - Πανερυθραϊκού (19.15), με τις νικήτριες ομάδες να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό, διεκδικώντας το τρόπαιο του πρωταθλητή αλλά και τις δύο θέσεις για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σε ρότα διάκρισης τα ελληνικά κουπιά

Μια θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξάγεται στην Τσεχία θα κυνηγήσουν η ασημένια πρωταθλήτρια στο περσινό Ευρωπαϊκό του Μονάχου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος στην τελική φάση της διοργάνωσης το Σαββατοκύριακο. Η πρώτη θα αγωνιστεί την Κυριακή 28/5 στον μεγάλο τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, μετά τη σπουδαία εμφάνιση στα προκριματικά, με στόχο να επαναλάβει τουλάχιστον μια επιτυχία όπως αυτή του περασμένου Αυγούστου στο Μόναχο. Από την πλευρά του ο Στέφανος Ντούσκος το Σάββατο 27/5 θα μετάσχει στον ημιτελικό του μονού σκιφ, με πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, προκειμένου να διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο στην καριέρα του.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ