Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΒΟΛΟΣ: Αύριο, Παρασκευή, εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Αλμυρού κατά της προέδρου και της γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας, Θάλειας Στάχτου και Εύης Καρυδάκη αντίστοιχα. Η κατηγορία είναι για «συκοφαντική δυσφήμιση» και αφορά στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Σύλλογος, κατακρίνοντας ως αντεργατικές κάποιες ενέργειες της δημοτικής αρχής. Ο Σύλλογος προκήρυξε στάση εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) και καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια Βόλου.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Με καθολική συμμετοχή έγινε χτες η απεργία των οικοδόμων στο έργο του ρέματος Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη. Οι εργαζόμενοι στο έργο του «Ακτωρα», μέσω Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας, συμμετείχαν στην απεργία διεκδικώντας την ακύρωση της απόλυσης του συναδέλφου τους, Κώστα Λάππα. Οπως έχει καταγγείλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας που προκήρυξε την κινητοποίηση, ο εργαζόμενος βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Εξόρμηση πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου περίπου πριν ένα μήνα έχουν ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης. Μετά από συζήτηση που έγινε με τα συνεργεία, την ώρα του διαλείμματος, από χώρο σε χώρο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο δίωρη στάση εργασίας 11 π.μ. - 1 μ.μ., προκειμένου να γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά και να γίνει συζήτηση για το περιεχόμενό της.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Απόφαση για συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία έχουν πάρει τα σωματεία στα τρόλεϊ, ενώ οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) πήραν απόφαση για δύο στάσεις εργασίας (έναρξη βάρδιας έως 9 το πρωί και 9 το βράδυ έως λήξη βάρδιας). Το μεγαλύτερο σωματείο στο μετρό, το ΣΕΛΜΑ, πήρε χτες απόφαση να μην κάνει τίποτα (!) όταν η πλειοψηφία στη διοίκησή του, μαζί με τις πλειοψηφίες των άλλων σωματείων στα μέσα σταθερής τροχιάς, κηρύσσανε απεργίες με αίτημα να μην περάσει η εμπορική εκμετάλλευση των χώρων που διαθέτουν τα μέσα από τη ΣΤΑΣΥ στον ίδιο τον ΟΑΣΑ! Στα άλλα μέσα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να συμμετέχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

ACS: Την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΑCS στο Μαρούσι, μετά από την κινητοποίηση. Οπως τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), οι εργαζόμενοι «αρνήθηκαν να δουλέψουν και έμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα». Στο πλευρό τους, εκτός από το Συνδικάτο, βρέθηκαν η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης της ΟΓΕ. Το ΣΕΤΤΑ υπενθυμίζει πως στο συγκεκριμένο κατάστημα έχουν γίνει και στο παρελθόν παρεμβάσεις για ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, από την κακοσυντήρηση των οχημάτων μέχρι την επίθεση σε μισθολογικά δικαιώματα.

ΟΤΙS: Την απόλυση μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου από την επιχείρηση OTIS (δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση και συντήρηση ανελκυστήρων) καταγγέλλει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδας. Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας, σήμερα, στις 4 μ.μ. και διεκδικεί την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου. Το Σωματείο καταγγέλλει ότι η εταιρεία δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, εξαναγκάζει σε «τραβηγμένα» ωράρια και εντατικοποίηση, χαμηλές αποδοχές και πληρωμές με κουπόνια. Για παράνομη και καταχρηστική απόλυση κάνει λόγο και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής.

ΕΛΒΟ: Με 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη, απεργιακή συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ στα σχέδια πώλησης της επιχείρησης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ