Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Προφυλακίστηκε o αδελφός του 23χρονου, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς την περασμένη βδομάδα μετά από πολύωρη πολιορκία στο διαμέρισμά του, όπου είχε περικυκλωθεί ως βασικός ύποπτος για τις δολοφονίες τριών παιδιών και ενός εβραίου δασκάλου, καθώς και τριών αλεξιπτωτιστών. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνενοχή σε δολοφονία και για σχέση με εγκληματίες.

ΚΑΪΡΟ.-- Νέες σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς σημειώθηκαν στο Πορτ Σάιντ, το Σαββατοκύριακο, μετά την ανακοίνωση της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που επέβαλε αποκλεισμό δύο χρόνων στην τοπική ομάδα «Ας Μάσρι» για τα αιματηρά επεισόδια που ακολούθησαν τον αγώνα με ομάδα του Καΐρου, την 1η Φλεβάρη, και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 73 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες. Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 75 ανθρώπους. Η ένταση καλλιεργείται από την αίσθηση ότι τα αιματηρά επεισόδια ήταν ευθύνη της αστυνομίας λόγω του ότι οι οπαδοί της «Ας Μάσρι» συμμετέχουν σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Πρώτο κόμμα αναδείχθηκαν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) με 34,5% στις εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάαρ. Οι Σοσιαλδημοκράτες απέσπασαν 31%, η «Αριστερά» (Die Linke) 16%, ενώ στο όριο του 5% κινούνται οι Πράσινοι. Πανωλεθρία σε μία ακόμη αναμέτρηση για τους κυβερνητικούς εταίρους της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, τους Φιλελεύθερους (FDP), που καταποντίστηκαν στο 1,2% και μένουν εκτός τοπικής Βουλής, ενώ έκπληξη ήταν το κόμμα των Πειρατών (7,5%) που διασφαλίζει για πρώτη φορά την είσοδό του στο κοινοβούλιο του Σάαρ.

NTAΚΑΡ.-- Ο 50χρονος Μακί Σαλ είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Σενεγάλη.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η πετρελαϊκή εταιρεία «Τάλου Οϊλ» (Tullow Oil) ανακοίνωσε χτες την ανακάλυψη σημαντικών πετρελαϊκών κοιτασμάτων υψηλής ποιότητας στη βορειοδυτική περιοχή Τουρκάνα της Κένυας κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα και το Νότιο Σουδάν. Η ίδια εταιρεία είχε βρει το 2006 σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και στην Ουγκάντα...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ