Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι τρεις δημοσιογράφοι του «Αλ Τζαζίρα» που συνελήφθησαν προχτές για πτήση ενός τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους πάνω από το Παρίσι. Μόνο ο ένας αντιμετωπίζει κατηγορίες. Από αυτά που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία προκύπτει ότι το σκάφος χρησιμοποιήθηκε για να κάνουν ρεπορτάζ. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι οι τρεις συλλήψεις δε σχετίζονται με τις «υπερπτήσεις που έγιναν τις προηγούμενες νύχτες».

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Κτίριο ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, που βρίσκεται κοντά στην Παλιά Πόλη, έγινε χτες τα ξημερώματα στόχος εμπρηστικής επίθεσης και βανδαλισμού. Σύμφωνα με την ισραηλινή Αστυνομία, δράστες της επίθεσης ήταν ακραίοι Εβραίοι έποικοι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Διεθνές ένταλμα σύλληψης του Σέρβου βουλευτή Μόμιρ Στογιάνοβιτς, του κυβερνώντος «Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος» (SNS) και προέδρου της Επιτροπής για τον Ελεγχο των Υπηρεσιών Ασφάλειας της σερβικής Βουλής, εξέδωσε χτες η ΙΝΤΕΡΠΟΛ, καθώς ο τελευταίος θεωρείται ύποπτος για εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων στην Τζακόβιτσα του νοτιοδυτικού Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντάνας» του Βελιγραδίου, το αίτημα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατατέθηκε από την αποστολή της ΕΕ στο Κόσσοβο (Eulex).

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Το Κογκρέσο της Αργεντινής επικύρωσε χτες τη μεταρρύθμιση της Υπηρεσίας Πληροφοριών, εν μέσω έντονων υποψιών ότι αυτός ο μηχανισμός εμπλέκεται στο θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νισμάν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 18 Γενάρη. Ο συγκεκριμένος δικαστικός, με σχέσεις με τις ΗΠΑ, ήθελε να δικάσει την Πρόεδρο της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες, για παρεμπόδιση έρευνας σχετικά με βομβιστική επίθεση σε ισραηλινό ίδρυμα το 1994, όπου είχαν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι. Επίσης χτες δικαστήριο απάλλαξε την Πρόεδρο από την κατηγορία αυτή λόγω έλλειψης στοιχείων.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Την παραίτηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, της υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα (στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η λειτουργία της Αστυνομίας) και του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών, Σάσο Μιγιάλκοφ, ζήτησε, χτες, η Ενωση Δημοσιογράφων της χώρας μετά τις προχτεσινές αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης ότι παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες άνω των 100 δημοσιογράφων στη χώρα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ