Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΙΛΙΣΙΑ
Επανασύνδεση ηλεκτρικού σε μονογονεϊκή οικογένεια

Από παλιότερη κινητοποίηση Λαϊκής Επιτροπής έξω από κατάστημα της ΔΕΗ
Από παλιότερη κινητοποίηση Λαϊκής Επιτροπής έξω από κατάστημα της ΔΕΗ
Την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια στα Ιλίσια κατάφεραν χτες το πρωί, με παρέμβασή τους στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Παγκράτι, το ΠΑΜΕ Υγείας και η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου. Το ηλεκτρικό ρεύμα είχε κοπεί από προχθές επειδή η μητέρα -είναι εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική, βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας- παραμένει απλήρωτη εδώ και έξι μήνες και αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις της.

Αντιπροσωπεία από το ΠΑΜΕ Υγείας και τη Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου συναντήθηκε με τη διεύθυνση του υποκαταστήματος της ΔΕΗ και αφού κατήγγειλε την πρακτική της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στη συγκεκριμένη οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό, προχώρησαν σε διακανονισμό με τέτοιους όρους ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή του λογαριασμού το επόμενο διάστημα. Επίσης, απαίτησαν από τη ΔΕΗ να μην ξανακόψει απροειδοποίητα την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στην οικογένεια.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε χτες το πρωί και στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Γαλάτσι από μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής που απαίτησαν και πέτυχαν την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια ηλικιωμένη που ζει μόνη της. Το ρεύμα είχε κοπεί από την περασμένη βδομάδα στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Με άμεση παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ Βόλου στην τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ, έγινε επανασύνδεση της παροχής ρεύματος στο σπίτι μιας μονογονεϊκής οικογένειας. Η διακοπή της παροχής ρεύματος δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην οικογένεια που αποτελείται από τη μάνα η οποία εργάζεται ως οδηγός ταξί και δυο γιους, ο ένας στρατιώτης και ο άλλος άνεργος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ