Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Σοβαρά και χρόνια προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανέρχεται στο ζήτημα αυτό, μετά από σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει με αριθμό 483/10-10-07 και αφού λάβαμε απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο με αρ. 113012/ΙΗ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής, Γιάννης Πρωτούλης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία.

-- Αν θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες υποδομές και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

-- Αν θα ενεργοποιήσει τη νομοθετική ρύθμιση για την πιστοποίηση των μουσικών σπουδών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δωρεάν εξασφάλιση όλης της αναγκαίας υποδομής (οργάνων, βιβλίων κλπ.) για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών από όλους τους μαθητές.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ «ΧΑΛΚΙΣ ΑΤΕΤΕ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, απαράδεκτη στάση κρατά απέναντι στους εργαζόμενούς της, η εταιρεία ΧΑΛΚΙΣ ΑΤΕΤΕ, η οποία δραστηριοποιείται στο Νομό Φωκίδας, αλλά και σε άλλους νομούς της περιφέρειας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει έργα για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΕ και τώρα αλλά και στο παρελθόν, παρόλο που πριν ένα χρόνο η ίδια ευθυνόταν για το θάνατο ενός εργάτη από εκρηκτικά, καθώς δεν υπήρχε ίχνος τήρησης μέτρων ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή χρωστά στους εργαζομένους της, μισθούς τεσσάρων μηνών και το δώρο Χριστουγέννων, οι οποίοι μην έχοντας άλλη λύση προσπαθούν να κινηθούν νομικά για τη δικαίωσή τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα και να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΤΕ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: Καταγγελίες υπάρχουν για την εταιρεία ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΤΕ από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας τόσο για τις εργασίες της αλλά κυρίως για τη συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζόμενους.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή του δρόμου Αγία Ευθυμία - Λιδορίκι στην περιοχή της Φωκίδας και χρωστάει στους εργαζόμενούς της τα δεδουλευμένα δύο μηνών, μάλιστα πρόσφατα προχώρησε και στην απόλυση ενός εργαζομένου χωρίς να του κοινοποιήσει καταγγελία σύμβασης και χωρίς να του καταβάλει την αποζημίωση, ενώ παράλληλα του χρωστούσε τα δεδουλευμένα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα και να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ: Πριν λίγες μέρες οι κάτοικοι του Καρβουναρίου Ν. Θεσπρωτίας και της ευρύτερης περιοχής, δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας επειδή διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία ΧΥΤΑ, πολύ κοντά στο χωριό τους. Παρόλο που οι ίδιοι οι κάτοικοι είχαν συμφωνήσει για άλλο χώρο, που αρχικά είχε επιλεγεί, στα διοικητικά όρια του χωριού τους και είχαν υπάρχει ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παραμυθιάς και του Τοπικού Συμβουλίου Καρβουναρίου, η κυβέρνηση αυθαίρετα άλλαξε τη θέση. Με τη γνωστή τακτική της: Ή συμπαρατάσσεστε μαζί μου για ήδη ειλημμένες αποφάσεις ή τις επιβάλλω με κατασταλτικά μέτρα, στη λογική κυβέρνηση είμαι και κάνω ό,τι θέλω, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή και στην υγεία των κατοίκων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν:

  • Για την παραδειγματική τιμωρία αυτών που έδωσαν τις εντολές στα ΜΑΤ να επιτεθούν και να κτυπήσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Καρβουναρίου Θεσπρωτίας.
  • Για να σταματήσουν οι εργασίες της κατασκευής ΧΥΤΑ στο συγκεκριμένο χώρο του Καρβουναρίου.
  • Για να αρχίσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος για επανατοποθέτηση του ΧΥΤΑ σε κοινά αποδεκτή τοποθεσία.
  • Τι μέτρα θα πάρει για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες δράσεις (διαλογή στην πηγή - σταθμοί μεταφόρτωσης - ανακύκλωση - κομποστοποίηση) ώστε να λειτουργεί ολοκληρωμένα ο ΧΥΤΑ και να μην μετατραπεί σε οργανωμένη χωματερή.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης εφημερεύει καθημερινά, καλύπτοντας εκτός των τακτικών και επειγόντων περιστατικών που χρήζουν δευτεροβάθμιας φροντίδας και τις ελλείψεις της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στο Νομό Κοζάνης. Παρά τις όποιες εξαγγελίες από τους υπουργούς Υγείας, το Νοσοκομείο λειτουργεί στα όρια της επικινδυνότητας με σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Τάκης Τσιόγκας, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε: Να στελεχωθεί το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης με μόνιμο νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να μπορεί να παρέχει ασφαλή ιατρική φροντίδα στους εργαζόμενους του Νομού Κοζάνης.
  • Αν πρόκειται να λειτουργήσει ως αυτοτελές, το τμήμα των επειγόντων περιστατικών με την ανάλογη στελέχωση, και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (που έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό) και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πλήρους λειτουργίας τους.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ