Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΣΝΙΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη στις 10 π.μ. πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία - πρόνοια, διαμαρτυρόμενοι γιατί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρνείται να υπογράψει από το Μάη του 2007 - που συμφωνήθηκε με τους εργοδότες - τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου. Την κινητοποίηση οργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.

ΠΕΜΕΝ: Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της η ΠΕΜΕΝ, αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) μεθαύριο Πέμπτη 29 Νοέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52).

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ: Πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο 1 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί, πλατεία Ομόνοιας, πραγματοποιούν οι «σχολικοί τροχονόμοι», διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και του καθεστώτος φιλοδωρήματος των 176 ευρώ το μήνα. Σε προειδοποιητική 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν σήμερα και αύριο και οι σχολικοί τροχονόμοι της Θεσσαλονίκης. Στις 10 το πρωί σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ: Συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι εκλογές στο Σύνδεσμο Χειριστών Μηχανημάτων στη Θεσσαλονίκη. Η «Ταξική Ενότητα Χειριστών» καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες και με την ψήφο τους να δυναμώσουν την ταξική φωνή του ΠΑΜΕ μέσα στο Σύνδεσμο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΔΟΣ»: 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι διανομείς της εφημερίδας «Κέρδος» στη Θεσσαλονίκη. Απαιτούν επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων τους που απέλυσε η διεύθυνση της εφημερίδας, εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας παροχής υπηρεσιών και το κόστος κίνησης να καλύπτεται από την επιχείρηση.

ΣΕΤΗΠ: Σε άμεση οργάνωση του αγώνα τους καλεί τους εργαζόμενους στην ΙΝFΟΤΕ (θυγατρική του ΟΤΕ) ενάντια στην πώλησή της το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών -Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τους εργαζόμενους να γραφτούν μαζικά στο Συνδικάτο, να προχωρήσουν άμεσα σε σύσκεψη και να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις προκειμένου να απαιτήσουν να μην πωληθεί η INFOTE, επαναφορά του έργου της και των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ενιαία εφαρμογή της ΣΣΕ του ΟΤΕ σε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΦΥΛΑΞΗ ΑΠΘ: Την κλιμάκωση του αγώνα τους, με στόχο να φύγουν οι εργολάβοι από το πανεπιστήμιο, προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις υπηρεσίες του ΑΠΘ μέσω 4 εργολαβικών εταιρειών. Το ποτήρι ξεχείλισε χτες, όταν οι εργαζόμενοι στην εργολαβία της καθαριότητας, που έχει η «Οικολογική ΑΕ», βρέθηκαν και πάλι να καλούνται να δώσουν νέα προθεσμία στην εργοδοσία, προκειμένου να τους αναγνωρίσει και να τους πληρώσει τις τριετίες και τα επιδόματα που τους κλέβει.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ