Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Οι Φοίνικες φορούσαν καλτσόν

Δεν είμαι αρχαιολόγος, έχω όμως άποψη - όπως πρέπει να έχει καθένας - για το ζήτημα. Θεωρώ - και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς - ότι η επιγραφή που βρέθηκε, τάχα μου τυχαία στο πέτρινο κουτί και δήθεν γράφει, σε μία γλώσσα μάλιστα που έπαψε από χιλιάδες χρόνια να υπάρχει, ότι η συγκεκριμένη οστεοθήκη «ανήκει στον Ιάκωβο, γιο του Ιωσήφ, αδελφό του Ιησού», δεν είναι γνήσια. Γιατί αν ήταν γνήσια - έχει κανείς αμφιβολία; - θα είχαν σπεύσει πρώτοι στα Ιεροσόλυμα τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, και δε θα κρέμονταν από τα... γένια του Χριστόδουλου για το χρίσμα.

Ετσι, λοιπόν, έντονα διαφωνώ με την πρόταση που ακούστηκε, να διενεργηθεί ειδικός έρανος και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να αγοραστεί η επίμαχη οστεοθήκη και να μεταφερθεί στην Αθήνα. Διαφωνώ, βέβαια, και με τη δεύτερη άποψη, που επίσης ακούστηκε, να αγοραστεί κατευθείαν από την Ολυμπιακή Επιτροπή ή την οικογένεια της κ. Αγγελοπούλου, στη χειρότερη περίπτωση, και να μεταφερθεί στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως.

Εμείς οι Ελληνες, πιστεύω, δεν πρέπει - σε καμία περίπτωση - να μπλέξουμε με το ζήτημα. Αυτό το θέμα είναι καθαρά Εβραϊκή υπόθεση και ας το λύσουν μόνοι τους. Είναι καιρός, λέτε τώρα, με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, να αρχίσουμε να διαφωνούμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων και για το αν είχε ή δεν είχε αδερφό ο Χριστός; Και στη συνέχεια να σκοτωθούμε με τους καθολικούς για τον αριθμό των βιβλίων της Αγίας Γραφής; Και μετά με τους Μεταρρυθμιστές - δεν εννοώ τους πολιτικούς μεταρρυθμιστές, αυτοί δεν παίζονται - για τα κανονικά βιβλία, για τα απόκρυφα και για τα ψευδεπίγραφα; Είναι θέματα αυτά για συζήτηση;

Εμείς έχουμε τα δικά μας προβλήματα να λύσουμε. Και προβλήματα υψίστης σημασίας και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Προβλήματα που σχετίζονται με τις τύχες του κόσμου. Ηταν ή δεν ήταν ομοφυλόφιλος ο Φίλιππος; Αυτό, μάλιστα, είναι ζήτημα προς διερεύνηση. Γιατί, άλλο πράγμα να κατεβαίνει ένας στρατηλάτης από τη Μακεδονία και να μην αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του και άλλο να τα κάνει όλα αυτά ένας ομοφυλόφιλος! Και αν δεχτούμε την εκδοχή, που προσπάθησαν να επιβάλουν στο πρόσφατο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη Εγγλέζοι πράκτορες, ότι, βέβαια και ήταν ομοφυλόφιλος ο Φίλιππος και μάλιστα ομοφυλόφιλος που καταγίνονταν με όργια, τότε μπαίνει αμέσως ζήτημα για τη γνησιότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ερχεται ο κόσμος ανάποδα δηλαδή!

Ηταν πραγματικός γιος του Φιλίππου ο Αλέξανδρος ή παιδί κάποιου εραστή του πατέρα του, ο οποίος εραστής - περιοδικά - κοιμόταν και με τη βασίλισσα; Προτείνω να αναλάβει τη διερεύνηση του ζητήματος το ΑΚΟΕ, υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών με τη συμμετοχή, βέβαια, και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγο εντοπιότητας. Και αν τελικά αποκαλυφθεί πως ήταν νόθος ο φτερωτός στρατηγός τότε, προτείνω, να τον χαρίσουμε στα Σκόπια και να τελειώνει οριστικά και το θέμα του ονόματος. Είμαι σίγουρος κανένας ...καθαρός Ελληνας δε θα δεχτεί παιδί ομοφυλόφιλου να εκπροσωπεί τον Ελληνισμό!!!

Σκέφτομαι με τρόπο, τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές και θριάμβεψε η δημοκρατία, τώρα που η Ελλάδα έγινε μπλε με πράσινες αποχρώσεις, τώρα που τα προβλήματα θα λύνονται αυτόματα από τα exit poolς, την κ. Γεννηματά και την κ. Μπακογιάννη, τώρα που εμείς οι πολίτες δε θα έχουμε τι να κάνουμε και θα πλήττουμε ανεπανόρθωτα, να τραβήξουμε, λέει, την κουβέντα κατά το... βαθύ παρελθόν. Να ψάξουμε αν πράγματι οι Φοίνικες φορούσαν καλτσόν!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ