Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Το Επος του... ΝΑΙ!

Ο νεοταξίτικος ολοκληρωτισμός του 21ου αιώνα έχει ήδη δοκιμάσει το δικό του «κοκτέιλ Μολότοφ» θέτοντας στο στόχαστρό του κοινωνίες, ηγέτες, κόμματα, κράτη, μέτωπα και κινήματα που αντιστέκονται με διαφορετική στρατηγική, πρόθεση, στόχους, όπλα και μεθόδους.

Το πρώτο που επιτυγχάνουν για την ώρα οι νεοταξίτες του 21ου αιώνα και τα όργανά τους, είναι να ομογενοποιούν στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης τους αντιστεκόμενους. Τους ισοπεδώνουν ιδεολογικά με το χαρακτηρισμό, συλλήβδην, «τρομοκράτες». Αλλιώς δε θα μπορούσαν να προετοιμάζουν ταυτόχρονα ένα πραξικόπημα κατά του Τσάβες στη Βενεζουέλα, έναν εμφύλιο για έλεγχο του κακάο στην Ακτή του Ελεφαντοστού, μια εισβολή στο Ιράκ, ένα γιγάντιο στρατόπεδο - βάση στην Ουγγαρία, όπου μετακινείται η αμερικανική βάση της Φρανκφούρτης, μια έντονη στρατιωτική παρουσία στον Καύκασο, την αποσταθεροποίηση στο βορρά (Ξιν Γιανγκ) και το νότο της Κίνας (απ' τη Μαλαισία και τη Β. Κορέα ως τις Φιλιππίνες).

Το νεοταξίτικο κοκτέιλ έχει δυο συστατικά. Τρομοκράτες και ΜΜΕ ή αλλιώς πως επικοινωνιακή στρατηγική. Οταν άρχισαν οι πρώτες καλά σχεδιασμένες σφαγές - τρομοκρατικές ενέργειες στο Κόσσοβο λ.χ., οι Αμερικανοί πολίτες νόμιζαν ότι η λέξη παραπέμπει σε νέα αλυσίδα πρατηρίων βενζίνης. Οι Γερμανοί όμως ήξεραν από τις μυστικές εκθέσεις των υπηρεσιών τους ότι οι τρομοκράτες του UCK ήταν στην πλειονότητά τους μαφιόζοι του κοινού ποινικού δικαίου, λαθρέμποροι όπλων και ναρκωτικών. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, το Κόσσοβο είναι προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ με ουτσεκάδικη «διακυβέρνηση». Ζήτω τα ΜΜΕ.

Η τραγωδία της Μόσχας με τους Τσετσένους τρομοκράτες είναι ένα βήμα παραπέρα του κοκτέιλ των νεοταξιτών. Ερχεται μετά την επίθεση «τρομοκρατών» στο γαλλικό πετρελαιοφόρο κι αφού λίγοι έγραψαν και διάβασαν ή είδαν στα ΜΜΕ τις γαλλικές και ρωσικές αντιρρήσεις στην επίθεση Μπους κατά Ιράκ. Η δήθεν απλοϊκότητα του αμερικανικού επιθετικού δόγματος «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» με πρόσχημα την τρομοκρατία, κρύβει τις περίπλοκες στρατηγικές που οδήγησαν στην κατασκευή της τρομοκρατίας όπως αυτή εμφανίζεται μετά την 11η Σεπτεμβρίου, που τείνει να καθιερωθεί διά των ΜΜΕ ως υποχρεωτική παγκόσμια ημερομηνία έναρξης - ίδρυσης της πλανηταρχίας ως κράτους - μπότα επί των λαών της Γης.

Μέρες που είναι μνήμης του '40 και της αντιφασιστικής - αντιναζιστικής Αντίστασης του λαού μας, δυστυχώς συνειδητοποιεί κανείς πως το «νεοταξίτικο έπος» είναι αυτό του ΝΑΙ.

Οποιος δεν υποταγεί, θα του στείλουν τρομοκράτες, θα παίξουν τα βιντεο-μηνύματά του στα παγκόσμια και ντόπια κανάλια, θα στήσουν ολοκαυτώματα άμαχων πολιτών κι ύστερα θα καμώνονται τους στρατάρχες - σωτήρες, τους δεινούς αντιτρομοκράτες.

Καθώς διαβάζω ότι στις 3 του Νοέμβρη κρίνεται η υποψηφιότητα της Νέας Υόρκης για να διεκδικήσει την Ολυμπιάδα του 2012, την επόμενη του Πεκίνου δηλαδή, μαθαίνω ότι σε σχολείο του Αμαρουσίου, φέτος, στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, δάσκαλος αποφάσισε να γιορτάσουν τα παιδιά με... Καραγκιόζη μόνο. Και σκέφτομαι πόσο οι έμποροι των εθνών χρειάζονται τους εμποράκους και τους νενέκους πριν φτάσουν στους τρομοκράτες.

Ας προετοιμαστούμε σύντροφοι για τις θυσίες που απαιτεί το νέο μεγάλο ΟΧΙ. Κι ας μοιάζει ο κόσμος με μέρες του '36... ΟΧΙ τώρα όπως πάντα, λαϊκό κι απρόσμενο.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ