Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
...αυτός που αδειάζει το δημόσιο ταμείο

«Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η "μαύρη εργασία" με το 27% των εργαζομένων να δουλεύει χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη (...) η μαύρη τρύπα που προκαλεί η εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται σε 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ (...) την ίδια στιγμή οι ελεγκτικές υπηρεσίες υπολειτουργούν (...) μόλις 37 άτομα στελεχώνουν την αρμόδια υπηρεσία (...) καλούνται να επισκεφθούν 330.000 απογεγραμμένες επιχειρήσεις και να εντοπίσουν περίπου 60.000 επιχειρήσεις φαντάσματα (...) ο κάθε ελεγκτής καλείται μέσα σε έναν μήνα να επισκεφτεί 878 επιχειρήσεις! (...) οι ελεγκτές πήγαν σε 21.496 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 2.137 δεν ασφάλιζαν κανένα εργαζόμενο (...) μύθος είναι ότι οι εισφοροδιαφυγή πλήττει κυρίως τους μετανάστες καθώς το 65% των ανασφάλιστων είναι Ελληνες» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

...διαμαρτύρεται για τις «παροχές»

«Πού θα σταματήσει ο κατήφορος των παροχών; (...) τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μοιράζουν αφειδώς παροχές χωρίς να υπολογίζουν το κόστος (...) το ίδιο κάνει και η αντιπολίτευση που μοιράζει υποσχέσεις (...) κινδυνεύουμε να μπει η χώρα σε έναν ατέλειωτο κατήφορο πλειοδοσίας (...) αυτή η ανευθυνότητα πρέπει να σταματήσει» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

και γι' αυτό θέλει ισχυρούς κυβερνήτες

«Η χώρα θα οδεύσει στην κρίση σε κατάσταση προφανούς ακυβερνησίας, αφού με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και τον διαμορφωμένο συσχετισμό αποκλείεται να προκύψει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία (...) απαντήσεις μπορούν να υπάρξουν (...) πρώτη η συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων σε κυβερνητικό επίπεδο. Δεν το θέλουν (...) δεύτερη πολύ πιο εφικτή: η συμφωνία των δύο κομμάτων για άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου (...) εκτός από τον τόπο συμφέρει και τους δύο (...) θα πάμε σε μια εκλογή από την οποία θα προκύψουν μια ισχυρή κυβέρνηση και μια ισχυρή αντιπολίτευση. Αυτό ακριβώς δηλαδή που χρειάζεται ο τόπος στις συγκεκριμένες περιστάσεις» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ