Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΑΝΤ.-- Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, πρόσθεσαν χτες 18 οργανώσεις και πρόσωπα που χαρακτήρισαν «τρομοκράτες» στον κατάλογο με τις οντότητες που κατηγορούνται ότι συνδέονται με το Κατάρ. Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, που μετέβη πρόσφατα σε Κατάρ, Σ. Αραβία και Κουβέιτ, εκτίμησε ότι «θα χρειαστεί χρόνος» για να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις των χωρών του Κόλπου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την πιθανή μεταφορά της έδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Πεκίνο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει εντός της δυναμικής αναπτυξιακής της πορείας και το ΔΝΤ «εξακολουθήσει να μεταρρυθμίζεται», προέβλεψε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την διαπραγμάτευση της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ (Brexit), Ντέιβιντ Ντέιβις, εκτίμησε χτες στη διάρκεια επίσκεψής του στην Τσεχία πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» στις συνομιλίες για τα δικαιώματα πολιτών από τις άλλες χώρες της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit. Τόνισε ωστόσο ότι σημαντικές διαφωνίες παραμένουν στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Σημαντικό αγωγό αργού πετρελαίου στο Ογκόνιλαντ, στην Πολιτεία Ρίβερς της νότιας Νιγηρίας, έκλεισε χτες η πετρελαϊκή εταιρεία «Shell» εξαιτίας διαρροής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ