Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ, η οποία συνοδευόταν από έντονη υπόκωφη βοή, έγινε αισθητή χτες στην Πάτρα περίπου στις 12.20 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 βαθμών και εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρό του προσδιορίζεται κοντά στην πόλη.

ΣΕ ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 37 χρόνων και 6 μηνών χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημ. Βεργής για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, κοντά στη λίμνη Μαραθώνα. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, ο πρώην δασάρχης Πεντέλης, Ν. Παπακώστας και ο Κ. Κατογιαννάκης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 χρόνια ο πρώτος και 10 ο δεύτερος συν τα πρόστιμα. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων», σε αυτούς δόθηκε αναστολή.

ΑΠΑΤΕΣ:Δύο αρχηγικά μέλη συμμορίας, που σύμφωνα με την Αστυνομία ενέχονται σε απάτες εναντίον χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω δήθεν κληρώσεων λαχείων και λοταρίας, εντοπίστηκαν στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο Ελληνες ηλικίας 36 και 44 χρόνων, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στη Γερμανία και εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής, έπειτα από αίτημα των γερμανικών αρχών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ