Τετάρτη 26 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
«Πολύφερνη νύφη» ή «χασάπης» ενός ολόκληρου λαού;

Το τελευταίο διάστημα «σπέρνεται» η ιδέα πως κοντά στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ υπάρχει κι ένας ακόμη σημαντικός «διεθνής παίκτης», ικανός κι αξιόμαχος να προστατεύσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αν του δώσουμε «ζωτικό χώρο», αν τον «δέσουμε» μαζί μας με οικονομικά συμφέροντα. Κι αυτός ο «σύμμαχος», που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ (και νωρίτερα από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ) ως «πολύφερνη νύφη» δεν είναι άλλος από το κράτος του Ισραήλ.

* * *

Στο όνομα αυτού του νέου «προστάτη» μας, οι κυβερνητικοί παράγοντες μας καλούν να αγνοήσουμε το αιματοκύλισμα και τη χρόνια καταπίεση ενός ολόκληρου λαού, του Παλαιστινιακού, από το Ισραήλ. Το πρόσχημα, που αξιοποιούν, είναι πως το Ισραήλ έχει το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα». Είναι το ίδιο «δικαίωμα», που επικαλέστηκε και η Τουρκία για να εισβάλει και να κατέχει σήμερα το 10% περίπου των εδαφών της Συρίας. Στη βάση της επίκλησης αυτού του «δικαιώματος» σήμερα το Ισραήλ κατέχει τα Παλαιστινιακά εδάφη, καθώς επίσης εδάφη του Λιβάνου και της Συρίας.

Αλήθεια, όταν η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε τρόπο ένα κράτος καταπατητή ξένων εδαφών, όπως είναι το Ισραήλ, ένα κράτος που εισβάλλει με το «έτσι θέλω» σε γειτονικές χώρες, ή τις βομβαρδίζει, πώς μπορεί μετά να μιλήσει για την τουρκική κατοχή του 40% της Κύπρου; Πώς μπορεί να επιχειρηματολογήσει για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο;

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως «ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου», κι επειδή αυτήν την περίοδο υπάρχει σφοδρή «κόντρα» της ισραηλινής ηγεσίας με την τουρκική, που επιδιώκει να παρουσιαστεί και ως «προστάτης» των Παλαιστινίων, θα πρέπει να θεωρούμε το Ισραήλ «φίλο» και «σύμμαχο».

Κρύβει, όμως, την αλήθεια. Κι αυτή είναι πως στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Ισραήλ μια χαρά συνεργάστηκε με την Τουρκία σε βάρος των Αρμενίων. Κρύβουν την ουσία, που είναι πως «ο λύκος δεν πιάνεται φίλος». Καμιά αστική τάξη - ούτε αυτή του Ισραήλ - μπορεί να εγγυηθεί και να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού.

* * *

Εμείς, που συνυπολογίζουμε και όλα τα παραπάνω, δεν θα αγνοήσουμε τη βαρβαρότητα του Ισραηλινού κατακτητή, με την οποία αυτός «κόβει το νήμα» της ζωής δεκάδων ανθρώπων, ούτε την περιφρόνηση που δείχνει για τις ζωές εκατομμυρίων Παλαιστινίων, ακόμη και σε αυτό το ζήτημα του εμβολιασμού τους από την πανδημία. Εμείς δεν θα χειροκροτήσουμε, όπως κάνει η ΝΔ και μεγάλο μέρος των ελληνικών ΜΜΕ, την αλαζονική συμπεριφορά του δολοφόνου, του θύτη, που επιδιώκουν να τον ταυτίσουν και να τον εξισώσουν με το θύμα, που είναι ένας ολόκληρος λαός, άμαχοι, μικρά παιδιά.

Εμείς δεν θα δικαιώσουμε εκείνους που ως σύγχρονοι «Πόντιοι Πιλάτοι» υποκρίνονται πως θέλουν «ειρήνη», «ανακωχή», παρουσιάζοντας τον επιτιθέμενο ως αμυνόμενο, για να διαιωνίσουν την καταπίεση και τον σφαγιασμό ενός ολόκληρου λαού. Ούτε, φυσικά, θα συνδράμουμε στην κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν, που παρουσιάζεται περίπου σαν «περιστέρι», τη στιγμή που ετοιμάζεται να εφοδιάσει το Ισραήλ με νέα έξυπνα όπλα.

Η πρόσφατη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ και των συνδικάτων, έδειξε καθαρά πως ο λαός μας δεν κλείνει τα μάτια μπροστά στο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη και δείχνει με το δάχτυλο τους συνενόχους (ΗΠΑ - ΕΕ), απαιτώντας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, όπως αποφάσισε το 2015 η ελληνική Βουλή, αλλά όλες οι κυβερνήσεις έκτοτε αρνούνται να εφαρμόσουν.

(Το άρθρο αναδημοσιεύεται από την Κυριακάτικη «Kontra News»)


Ελισαίος ΒΑΓΕΝΑΣ
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ