Σάββατο 26 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΚΑΒΑΛΑ

4 ΣΤΙΣ 10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι 5μελούς οικογένειας από την Παναγούδα πέτυχαν χθες μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Καβάλας, με μαζική παρέμβασή τους στη ΔΕΗ της περιοχής. Η οικογένεια με πενιχρό εισόδημα, δεν μπορούσε να αποπληρώσει τις δόσεις του διακανονισμού που είχε συνάψει με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μέλη των επιτροπών με το διευθυντή του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ, αναδείχθηκε το συγκλονιστικό στοιχείο ότι το 43% των λογαριασμών της ΔΕΗ στην περιοχή της Καβάλας είναι ανεξόφλητοι και κάθε μέρα από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ έρχονται 300 εντολές διακοπής ρεύματος. Η φτώχεια εξαπλώνεται και αγγίζει την πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αισώπου και στη ΧΑΝΘ, με αίτημα να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια και να απεμπλακεί η ΔΕΗ από την είσπραξη του χαρατσιού, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥ

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια ενός ανέργου πέτυχαν χτες μέλη της Επιτροπής Αγώνα Γλυφάδας, μετά από παρέμβασή του στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ. Η οικογένεια δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει το ποσό του λογαριασμού που είχε συγκεντρωθεί με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, μετά την αγωνιστική παρέμβαση των μελών οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ έδωσαν εντολή επανασύνδεσης και προχώρησαν σε διακανονισμό ώστε η οικογένεια να αποπληρώσει με δόσεις το λογαριασμό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ