Σάββατο 26 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να διακόψει την παροχή ρεύματος των λαϊκών νοικοκυριών με πρόσχημα την μη πληρωμή του χαρατσιού για τα ακίνητα που είχε ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτό προκύπτει από την απόφαση 1972/2012 του Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οποία αναφέρεται ότι ναι μεν η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να επιβάλει έκτακτο φόρο με βάση την κατοχή ακινήτων, θεωρεί όμως ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος, αν κάποιος δεν μπορεί να καταβάλει το χαράτσι. Αποφασιστικό ρόλο για το θετικό σκέλος της απόφασης, διαδραμάτισε ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια και τη διακοπή ρεύματος, από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σωματεία, συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές που με τη δράση τους συσπείρωσαν πλατιά λαϊκά στρώματα.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ καυσίμων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λάρισα σε ιδιώτες πρατηριούχους υγρών καυσίμων της περιοχής, εξαρθρώθηκε από τη αστυνομία.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ: Από την ερχόμενη Δευτέρα 28/05 έως και την Πέμπτη 31/05, καθημερινά από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας, σε ορισμένα τμήματα της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών η μία εκ των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, λόγω έργων συντήρησης, με αποτέλεσμα τη σημαντική ταλαιπωρία των οδηγών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ