Κυριακή 26 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή 26/5
  • Μίμης Πλέσσας
    Μίμης Πλέσσας
    «Ο Τύπος της Τέχνης», είναι ο τίτλος έκθεσης που διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι 30/5, διοργανώνεται σήμερα (12 μ.) η γιορτή των παιδιών με μουσικοθεατρικά δρώμενα.
  • Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο, στο Μέγαρο Μουσικής. Το διάσημο μπαλέτο παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το έργο του Μπαλανσίν «Rubies», τη χορογραφία του Τόμασον «Chaconne for piano and two dancers» και άλλα δύο έργα του, καθώς και μια χορογραφία του Ολλανδού Χανς φαν Μάνεν, σε μουσική Μπαχ, με τίτλο «Solo».
Δευτέρα 27/5
  • Εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας), η ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Θερινές ώρες». Συμμετέχουν οι Στέλλα Αλεξανδράτου, Μάνθος Γαΐτης, Ηρώ Μπρισκόλα και Γιάννης Σπανός με έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων, κυρίως ακουαρέλες, που απεικονίζουν ελληνικά τοπία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15/6.
Τρίτη 28/5
  • Το έργο του Λάκη Χαλκιά «2.500 χρόνια ελληνική μουσική. Από τον Ομηρο μέχρι σήμερα» θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, στις 9 μ.μ. Την εκδήλωση διοργανώνει το Ιδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης», με την ευκαιρία των πέντε χρόνων απουσίας του Α. Λεντάκη. Το έργο χωρίζεται σε πέντε ενότητες (Αρχαία Ελληνική Μουσική, Βυζαντινή Μουσική, Δημοτικό Τραγούδι, Μικρασιατικό - Ρεμπέτικο, Λαϊκό Τραγούδι και Νεότερο «Εντεχνο» Λαϊκό) και παρουσιάζεται από επτά διαφορετικές ορχήστρες.
Τετάρτη 29/5
  • «Γλυπτική σε κοινή θέα», τιτλοφορείται η έκθεση του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου, που φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Μετά από 7 χρόνια, ο αξιόλογος εικαστικός καλλιτέχνης παρουσιάζει και πάλι έργα του στην Αθήνα - ιστορίες πάνω σε μάρμαρο, ορείχαλκο, ξύλο και γύψο, καθώς και το σύνηθες έργο της τελευταίας στιγμής που φέρει τον τίτλο «Μηδενός ανάβαση». Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 8/6.
Πέμπτη 30/5
  • Λάκης Χαλκιάς
    Λάκης Χαλκιάς
    Ο Μίμης Πλέσσας γιορτάζει τα πενήντα χρόνια δημιουργικής παρουσίας του με μια μεγάλη συναυλία, στις 9 μ.μ., στο Ηρώδειο. Η εκδήλωση, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ, τιτλοφορείται «Ιωβηλαίον» και σ' αυτή συμμετέχουν οι: Μαρινέλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Κώστας Χατζής, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πένυ Ξενάκη, Σπύρος Κλείσσας. Επίσης, η Λαϊκή Ορχήστρα του συνθέτη, το «Jazz Κουαρτέτο», η Ορχήστρα Νέων ΕΕ, σε διεύθυνση Ν. Πατρικίδου, η Χορωδία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και ο Στέφανος Κορκολής. Μουσική επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ.
  • Ξεκινά, στις 8 μ.μ., στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100), το «2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ», στη διάρκεια του οποίου (μέχρι 2/6) θα συμμετέχουν μουσικά σχήματα από πολλές χώρες της Ευρώπης. Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 31/5
  • Η Θεοδοσία Τσάτσου συνεχίζει τις εμφανίσεις της (μέχρι και αύριο) στη σκηνή του «House of Art». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο της με τίτλο «Κόκκινο», από τον «Υποπτο Κόσμο», καθώς και επιτυχίες από τη συνεργασία της με τους «Μπλε».
Σάββατο 1/6
  • Στον «Αέρα» εμφανίζεται, στις 11 μ.μ., το «Διπλό Ντουέτο» με τους Δ. Ζαφειρέλη, Π. Αλεξίου, Γ. Γαβαλά και Χρ. Στασινόπουλο.

«Ο Τύπος της Τέχνης» 25 έως 30 Μάη
«Ο Τύπος της Τέχνης» 25 έως 30 Μάη

Εργο του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου
Εργο του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ