Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών «Huawei» στη δημιουργία του βρετανικού δικτύου τηλεπικοινωνιών πέμπτης γενιάς (5G). Παράλληλα, χτες, ανακοινώθηκε πως ανοίγει υποψηφιότητα για μία θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά την επικείμενη αποχώρηση του προέδρου του σώματος, Τζον Μπέρκοου, που λέγεται πως θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit, εν μέσω προετοιμασιών των υποψηφίων για τις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις που αφορούν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σε μία ακόμη ένδειξη στενότερων σχέσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χτες τη συμμετοχή της χώρας στη Διεθνή Εκθεση που θα πραγματοποιηθεί το 2020 στο Ντουμπάι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο «Μπλούμπεργκ» επανέφερε στο προσκήνιο πληροφορίες για τη σθεναρή υποστήριξη της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Λίβυο στρατηγό ε.α. Χαλίφα Χάφταρ, που επιχειρεί από τις 11 Απρίλη να καταλάβει την πρωτεύουσα της χώρας του, Τρίπολης, με πρόσχημα την καταπολέμηση τρομοκρατών.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Δυνάμεις της αντιπολίτευσης που συνιστούν το μέτωπο «Ελευθερίας και Αλλαγής» ανακοίνωσαν τη συγκρότηση μεταβατικής πολιτικής κυβέρνησης μετά τις συνομιλίες που είχαν με μέλη του «Στρατιωτικού Μεταβατικού Συμβουλίου» του στρατηγού Α. Φ. Μπουρχάν. Προηγήθηκαν οι αποπομπές τριών ισλαμιστών στρατηγών από το μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο έπειτα από συστάσεις της αντιπολίτευσης επειδή θεωρούνται φανατικοί ισλαμιστές που στήριξαν επί χρόνια την κυβέρνηση του ανατραπέντος «Προέδρου» του Σουδάν, Ομάρ αλ Μπασίρ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ