Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι οικοδόμοι που εργάζονται στο έργο του «Ακτωρα» στο ρέμα Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, μέσω Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας (Κιούλος Θεόδωρος - Σταυρόπουλος Φώτης), αντιδρώντας στην απόλυση συναδέλφου τους. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που έχει προκηρύξει την απεργία, διεκδικεί την ακύρωση της απόλυσης, καταγγέλλοντας ότι αυτή είχε στόχο τη συνδικαλιστική δράση του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην εταιρεία ΕΜΥΚΑ, οι οποίοι απασχολούνται στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (είναι απλήρωτοι από 6 έως 10 μήνες) εκφράζει το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής. «Καθημερινά οι εργαζόμενοι καθαρίζουν κτίρια μέσα στα χημικά και τις ακαθαρσίες για ένα ξεροκόμματο, που δεν φτάνει για να ζήσουν τις οικογένειές τους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους από τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι ζητάνε να πληρωθούν, η ΕΜΥΚΑ τους απαντά ότι της χρωστάνε χρήματα, γι' αυτό δεν τους πληρώνει», αναφέρει το Συνδικάτο, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων, χτεσινών και σημερινών, που έχουν στήσει το σκηνικό όπως βολεύει την εργοδοσία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Προσωρινή διαταγή για την παραμονή 9 συμβασιούχων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχεύτεσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) μέχρι την έκδοση απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα έβγαλε το δικαστήριο. Της απόφασης έχει προηγηθεί η μάχη που δίνουν συντονισμένα οι συμβασιούχοι και το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο της οποίας έχουν αποσπάσει τις ομόφωνες αποφάσεις τόσο του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για την παραμονή τους στην εργασία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ