Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Τώρα Λογαριαζόμαστε... Μετά θα είναι αργά...

Τις τελευταίες ώρες στα δημοφιλή hashtags του twitter είναι ένα που αναφέρει #ΜεταΘαΛογαριαστουμε. Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος μηχανισμός το προωθεί. Πρόκειται για ένα πλέγμα ΜΜΕ, λογαριασμών και «προσωπικοτήτων» από τον ΣΥΡΙΖΑ... Αλήθεια, ποιος αφήνει κάτι για μετά όταν η ανάγκη είναι ΤΩΡΑ;

ΤΩΡΑ λείπουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Αντί για 3.500 ΜΕΘ που σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα έπρεπε να λειτουργούν, τώρα λειτουργούν 650. Η «δημιουργική στατιστική» και οι διακηρύξεις περί «θωρακισμένου συστήματος Υγείας», από τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση, καταρρέουν μπροστά στην πραγματικότητα.

ΤΩΡΑ η κυβέρνηση πρέπει να εξοπλίσει με μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής το υγειονομικό προσωπικό. Προς το παρόν βέβαια το υπουργείο Υγείας δεν δέχεται καν να συναντήσει και να συζητήσει με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

ΤΩΡΑ λειτουργούν σχεδόν 350 ΜΕΘ σε ιδιωτικές μονάδες Υγείας που ακόμα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, δεν έχουν επιταχτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ. Κάτι για το οποίο ούτε να ψελλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ... Πάει κι αυτό για «μετά» μάλλον...

***

ΤΩΡΑ λείπουν χιλιάδες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό από τα νοσοκομεία που πρέπει άμεσα να προσληφθούν.

ΤΩΡΑ απαιτείται όλοι οι γιατροί, οι ιδιώτες, μαζί με τους τελειόφοιτους της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής, να ριχτούν στη μάχη για να σώσουν το λαό.

ΤΩΡΑ απαιτείται προστασία των εργαζομένων από το ξεσάλωμα της εργοδοσίας, που βρίσκει την ευκαιρία να ξηλώσει ό,τι δικαίωμα έμεινε όρθιο από την επίθεση κυβερνήσεων, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αναδειχθεί η κρατική ευθύνη για την προστασία του συνόλου του λαού, χωρίς την οποία το κάλεσμα να πάρει ο καθένας ατομικά μέτρα προστασίας είναι κενό γράμμα.

ΤΩΡΑ πρέπει να μπει φρένο στην προσπάθεια κυβέρνησης, ΜΜΕ και αστικών κομμάτων, επικαλούμενοι την «ανευθυνότητα» και τις άσκοπες μετακινήσεις ορισμένων, να κρύψουν τη γύμνια του δημοσίου συστήματος Υγείας, τις ελλείψεις.

ΤΩΡΑ πρέπει να δυναμώσει παντού η φωνή που λέει ότι η ΥΓΕΙΑ δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα!

ΤΩΡΑ πρέπει να μπει τέλος στα δύο μέτρα και δύο σταθμά της κυβέρνησης, που από τη μία ανακοινώνει απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού, από την άλλη όμως κάνει τα στραβά μάτια στο συνωστισμό σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, που λειτουργούν χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων, απλά γιατί δεν πρέπει να λείψει ούτε ευρώ από τους λογαριασμούς των μετόχων.

***

ΤΩΡΑ να γίνει στάση ζωής και αντιμετώπισης των δύσκολων συνθηκών η αλληλεγγύη, το «ένας για όλους και όλοι για έναν».

ΤΩΡΑ πρέπει να αναδειχθεί ότι το «μεγαλείο» του σημερινού, καπιταλιστικού συστήματος αποκαλύπτεται στους σκληρούς ανταγωνισμούς για το εμβόλιο και τη θεραπεία από τον κορονοϊό, που κριτήριο έχουν το ποιος θα πατεντάρει και θα καβατζώσει την κερδοφορία και όχι το πώς τελικά θα σωθούν οι λαοί από την πανδημία.

Δεν θα λογαριαστούμε μετά. Αν τώρα επικρατήσει η λογική «ας μπουν σε καραντίνα οι διεκδικήσεις και μετά την πανδημία βλέπουμε...», αύριο θα είναι πολύ αργά, πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για όλους εμάς που δεν θέλουμε ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να συγχωρήσουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λογαριάστηκε 4,5 χρόνια. Αλλά όχι με το κεφάλαιο. Αυτό το υπηρέτησε. Λογαριάστηκε με το λαό και άνοιξε κι άλλους λογαριασμούς μαζί του. Δεν ξανάνοιξε τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει, ενίσχυσε την επιχειρηματική δράση στην Υγεία με την πολιτική του, δεν έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο και πριν από την πανδημία λειτουργούσε στο όριο...

Λογαριαζόμαστε όλοι για όλα ΤΩΡΑ. Και αυτοί που λένε ότι «τώρα δεν είναι ώρα για αυτά», αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν πως όταν λέμε ότι λογαριαζόμαστε με το σύστημα εννοούμε και τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν αυτή τη λογική.

Τα λόγια φτάνουν. Στην πράξη κρινόμαστε όλοι. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με πράξεις στέκονται δίπλα στην αγωνία και τα προβλήματα των εργαζομένων, διεκδικώντας, απαιτώντας, σπάζοντας τη σιγή ασυρμάτου που θέλει να επιβάλει το σύστημα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ! ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ... ΟΧΙ ΜΕΤΑ...


Ρ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ