Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ άκουσε ηχογράφηση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία αυτήν τη βδομάδα, δήλωσαν χτες «αμερικανικές πηγές» που επικαλείται το πρακτορείο «Ρόιτερς».

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το πρώτο μέρος συγκρότησης της νέας του κυβέρνησης, έξι μήνες μετά τις εκλογές του περασμένου Μάη, παρουσίασε χτες ο Ιρακινός εντολοδόχος πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί. Ωστόσο, υπολείπεται η πλήρωση άλλων οκτώ σημαντικών υπουργικών θέσεων όπως αυτές των υπουργών Αμυνας και Εσωτερικών.

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-- Ο 53χρονος Πρόεδρος της Λιβερίας (πρώην διάσημος διεθνής ποδοσφαιριστής) Ζορζ Γουεά ανακοίνωσε τον τερματισμό της καταβολής διδάκτρων σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια, υλοποιώντας προεκλογική του υπόσχεση.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προγραμματίσει για σήμερα μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τις επισφαλείς συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών το Δεκέμβρη με νέα ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας, χωρίς να αποτρέπονται ενδεχόμενα ηλεκτρονικής νοθείας της διαδικασίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ