Σάββατο 26 Γενάρη 2019 - Κυριακή 27 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Το κουστουμάκι του Αλέξη

Με ή χωρίς γραβάτα, το κουστουμάκι της ιστορίας που φόρεσε ο Τσίπρας και η ευρωΝΑΤΟική παρέα του είναι πάνω του και δανεικό και στενό και στραβοκουμπωμένο. Μπήκε σ' ένα ιδεολογικό καρναβάλι, όχι μόνο για το «μακεδονικό», αλλά και για κάθε μορφής μικροπολιτική προεκλογική συναλλαγή, ψάχνοντας επειγόντως κορνιζάδικο για να βάλει τη φωτογραφία των αρχαγγέλων του Ζάεφ - Σόρος, που τραβήχτηκε μόλις χτες, όταν άνοιξαν οι ουρανοί για να πέσουν οι επόμενες βόμβες γραφίτη και απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Δυτική Βαλκανική. Και η Δυτική Βαλκανική είναι το υπό ανακατασκευή φαιό νταμάρι, όπου ήδη φτύνουν βρίζοντας ξένοι φαντάροι. Σ' αυτό το νταμάρι ο Αλέξης, τέσσερα χρόνια καμμενοπρωθυπουργός, απαγγέλει Καρτερό, φορώντας μανδύα υποψήφιου νομπελίστα, πεπεισμένος ότι έτσι εξασφαλίζει μια θέση απ' αυτές, που ανέκαθεν κρατάνε στην πρώτη σειρά για τις μαριονέτες τους οι Ιερές Συμμαχίες και οι Εμποροι των Εθνών.

Η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία που συκοφάντησε, εκτός των άλλων, ακόμα και τις λίμνες των Πρεσπών, μετατρέποντάς τες σ' ένα Κωσταλέξι λαών της περιοχής, κατέληξε στην ξεφτίλα όρων, που τα τρόλια του διαδικτύου θα αναπαράξουν ως άχρηστοι ηλίθιοι. Το ...«παιδί» και η παρέα του γράφει Ιστορία στα μέτρα του. Ανέσωστη... Πιπιλάει όρους όπως «αριστερό ΝΑΤΟ», «ΝΑΤΟκομμουνιστής», «δαιμονικά καλός τραμπισμός», «έντιμος εκβιασμός», παίρνοντας από τα τρία μνημόνια το τρίτο το χειρότερο, το δικό του, να το μπήξει πρώτα απ' όλα στο κόκαλο νεκρών και ζωντανών κομμουνιστών.

Με ιδιαίτερα μαθήματα γκλαμουράτου οπορτουνισμού από κολοσσούς του πνεύματος όπως ο Στόλτενμπεργκ, η Μέρκελ, ο Μακρόν, ο Τραμπ, ο Κοτζιάς και ο Κουίκ με τον Παπαχριστόπουλο, φοίτησε στο κολέγιο των ιμπεριαλιστών και πήρε πτυχίο επιστάτη των συμφερόντων τους. Μας είπε ότι μπορεί να φυτέψει στη ΝΑΤΟική πατρίδα των Δυτικών Βαλκανίων τον δικό του λενινισμό και μαρξισμό, σαν την κάνναβη στην ταράτσα του υπουργείου Οικονομικών, αβγατίζοντας το πολιτικό του κεφάλαιο, με αντικομμουνιστικούς μπάφους και αριστερές μπαρούφες. Με έξι - εφτά κουκιά έφτιαξε γλώσσα και λαό ως άλλοθι αλυτρωτισμών και άφησε ελεύθερα τα φρικιά, που βρίσκουν το δικό τους άλλοθι να κοροϊδεύουν και την τραγωδία και την κωμωδία, με σλογκανάκια τύπου εν τούτω νίκα με τον Καρανίκα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε όντως πολλά. Κυρίως την υλοποίηση των ψωροπερήφανων προσωπικών του στοιχημάτων. Για να γίνει συνομιλητής των αφεντικών του, πιονιέρος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, έπρεπε να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι μπορεί να γίνει στον εικοστό πρώτο αιώνα λάβαρο του αντικομμουνισμού και γραμματόσημο του οπορτουνισμού. Αυτό το κουστούμι είναι ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στ' αλεύρι. Το αγοράζεις στις εκπτώσεις των εκλογών. Το φοράς όμως;


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ