Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, ενάντια στις καθυστερήσεις των πληρωμών και τις απολύσεις, έχει προκηρύξει η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Η πρώτη στάση εργασίας θα γίνει την Παρασκευή 27/1 (9.00 - 13.00) και η δεύτερη το Σάββατο 28/1 (μεσάνυχτα έως 4 π.μ.). Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς (10 π.μ. στο προαύλιο της «Ευρώπης» την Παρασκευή και 1 π.μ. στην «Ιριδα» το Σάββατο).

ΔΕΗ: Την απόφαση μείωσης του προσωπικού κατά 200 άτομα πήρε προχτές το ΔΣ της ΔΕΗ. Η απόφαση προβλέπει ότι η μείωση θα γίνει μέσω προγράμματος «οικειοθελούς» αποχώρησης με την παροχή χρηματικού μπόνους, ωστόσο για όσους δεν δεχτούν να φύγουν, η ΔΕΗ θα τους καταγγείλει τη σύμβαση, δηλαδή θα τους απολύσει. Η μείωση αφορά σε εργαζόμενους που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΔΕΗ αναμένεται να προωθήσει ανάλογα προγράμματα και τα επόμενα έτη, με στόχο, όπως κατήγγειλε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Η. Μαστρολέων, να μειώσει το προσωπικό και αντικαταστήσει παλιότερους εργαζόμενους με νεότερους και φθηνότερους.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Την Κυριακή 29/1 θα πραγματοποιηθεί το 32ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Σήμερα, Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

«VODAFONE»: Σε Γενική Συνέλευση προχωρούν οι εργαζόμενοι στην «360 Connect», σήμερα Πέμπτη, στις 4 μ.μ., στο κτίριο των Πετραλώνων (Πειραιώς και Εχελιδών), με θέμα τη συγκρότηση ενός επιχειρησιακού σωματείου για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο «Vodafone». Το Σωματείο Εργαζομένων στην «360 Connect» απηύθυνε το προηγούμενο διάστημα σχετικό ανοιχτό κάλεσμα στο ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων (ΠΑΣΕ) «Vodafone» και όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.

ΣΕΤΗΠ: Σε σύσκεψη καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) την Κυριακή 29/1, στις 11 π.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτέμβρη και Μάρνη), τους εργαζόμενους που πρόσφατα έγιναν μέλη του.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν την επόμενη βδομάδα επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, ενάντια στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας κ.ά. Στη «Nokia» θα γίνει στάση εργασίας την Τρίτη 31 Γενάρη. Στη «Cyta Hellas» στάση εργασίας την Τετάρτη 1 Φλεβάρη και στη «Wind» απεργία την Πέμπτη 2 Φλεβάρη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ