Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑΑ.-- Αναστολή παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε 300 εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην Υεμένη ανακοινώθηκε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Η Λίσε Γκράντε, συντονίστρια του οργανισμού για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Υεμένη, χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα «ανυπόφορη», τονίζοντας πως μπροστά «στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», ο ΟΗΕ δεν διαθέτει τους πόρους για να σώσει ανθρώπους που «θα πεθάνουν εάν δεν τους προσφερθεί βοήθεια».

ΟΤΤΑΒΑ.-- Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό υποσχέθηκε να ανακτήσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους, για να αντιμετωπίσουν «το δεύτερο κύμα» που θα είναι χειρότερο από το πρώτο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κατηγορήθηκαν ότι παρενέβησαν παρατύπως για να εμποδίσουν τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον να θέσει σε κυκλοφορία το βιβλίο του (που έκανε ρεκόρ πωλήσεων), μέσω μη αληθών ισχυρισμών ότι περιείχε διαβαθμισμένες πληροφορίες. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Αμερικανίδα (κουβανικής καταγωγής) δικαστή εφετείου Μπάρμπαρα Λαγκόα, αν και η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του για πιθανό διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 25 δισ. δολαρίων ζητούν από την κυβέρνηση του Προέδρου Τραμπ και το Κογκρέσο οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ. Σε αντίθετη περίπτωση, εκβιάζουν να θέσουν σε αναγκαστική άδεια, άνευ αποδοχών, χιλιάδες εργαζόμενους από την 1η Οκτώβρη.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου διέψευσε χτες τις πληροφορίες που ανέφεραν πως επίκειται συμφωνία του υπουργού Πετρελαίου Ιχσάν Αμπντούλ Τζαμπάρ με την ομάδα ΟΠΕΚ+ προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές ιρακινού αργού.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ