Κυριακή 25 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο χαφιεδισμός των τρομονόμων

Τους συνοδεύει ένας επικίνδυνος ραγιαδισμός. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ. Ποιος, δηλαδή, θα συμμορφωθεί προς τις «αντιτρομοκρατικές» υποδείξεις του μεγάλου αφεντικού. Πρώτα το ΠΑΣΟΚ, με τον πρώτο τρομονόμο. Στη συνέχεια, η ΝΔ με τον δεύτερο, που καλλιεργούν, εκτός των άλλων, τον ομαδικό χαφιεδισμό, τη ρουφιανιά.

Ποιους, λοιπόν, να καρφώνετε; Μα ό,τι κινείται, ό,τι αναπνέει, τους πολίτες, τους γείτονες, ακόμη και τους συγγενείς, ακόμη και τους γονείς και τ' αδέρφια.

Εσείς, προστατευμένοι από το νόμο δεν έχετε παρά να σχηματίσετε έναν τετραψήφιο αριθμό τηλεφώνου και να καρφώνετε όπως π.χ. - Τον είδα να κρατάει μια περίεργη ομπρέλα. Σφύριζε ένα συνωμοτικό σκοπό - Εκανε πως έβηχε, ναι έβηχε. Κρατούσε μια αραβική εφημερίδα κάτω από τη μασχάλη του. Εκανε πως κουτσαίνει - παρενοχλούσε, τάχα, μια κοπέλα, με την οποία ήταν μάλλον... προσυνεννοημένοι!

Εμείς, από την πλευρά μας και με τις παλιές καλές μεθόδους θα αποσπάσουμε «ομολογίες», όπως με την περίπτωση του Γρηγόρη Στακτόπουλου και τόσων άλλων αθώων.

Θα μείνουν στην ιστορία και οι δύο κυβερνήσεις γι' αυτήν την καλλιέργεια του ομαδικού χαφιεδισμού όπως έμεινε και η χιτλερική Γερμανία, που μεθόδευσε το «καρφώστε αλλήλους», ώστε να υποπτεύεται ο καθένας τον διπλανό του.

Να θυμηθούμε τον Ρέντη, υπουργό, τότε, της Δημόσιας «αταξίας» που κατά τις ανακρίσεις, μετά βασανιστηρίων του Γρηγόρη Στακτόπουλου ,τον εκβίαζε να ομολογήσει και να καρφώσει «για λόγους εθνικού συμφέροντος».

Ο Γρηγόρης Στακτόπουλος, σε κάποια ανάπαυλα των ξυλοδαρμών, φαίνεται να είπε στον υπουργό: «Αυτό το εθνικό συμφέρον γιατί δεν το αναθέτετε στο παιδί σας»; Και τότε τον έλιωσαν. Και μένει ακόμα και ως νεκρός αδικαίωτος.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ