Κυριακή 25 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασίλης Λέκκας
Βασίλης Λέκκας

Κυριακή 25/7
  • Τα 40 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας γιορτάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος με δυο συναυλίες, σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο. Συμμετέχουν: Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Παπάζογλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φοίβος Δεληβοριάς κ.ά.
  • Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Γυμναστήριο πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας, φιλοξενείται (8μ.μ.) ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φλαμανδικής χορευτικής σκηνής, ο Γιαν Φαμπρ. Στο αμφιθέατρο Κάστρου, (10μ.μ.), παρουσιάζεται η ομάδα της Αμερικανίδας χορεύτριας και χορογράφου Τρίσας Μπράουν.
Δευτέρα 26/7
  • «Χένρι Μουρ, Αναδρομική» είναι ο τίτλος της έκθεσης, με την οποία εγκαινιάζεται στην Εθνική Γλυπτοθήκη στο Γουδί. Παρουσιάζονται 73 συνολικά γλυπτά, τα οποία χωρίζονται σε επτά μεγάλες ενότητες.
  • Αφιερωμένη στο μεγάλο χορογράφο, σκηνοθέτη και χορευτή Bob Fosse, που έγραψε ιστορία, σκηνοθετώντας τα μεγαλύτερα μιούζικαλ στο Μπρόντγουέι («Chicago», «Cabaret», «All that Jazz», «Sweet charity» κ.α.) είναι η παράσταση που ανεβαίνει από σήμερα (μέχρι 29/7), στο Λυκαβηττό. Τα λαμπερά αστέρια στις παραγωγές του Fosse, η Gwen Verdon («Sweet Charity», «Chicago») και η Ann Reinking («All That jazz») έσμιξαν μετά το θάνατό του και δούλεψαν πάνω στο υλικό που είχε αφήσει πίσω του ο μεγάλος χορογράφος - σκηνοθέτης.
  • Ρωσική φολκλορική βραδιά στο Θέατρο Πέτρας (9.30μ.μ.), από το Ρωσικό Κρατικό Χοροθέατρο «Κοζάκοι της Ρωσίας».
  • Στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας ο Βασίλης Λέκκας και το σύνολο «Ευήκοον Μέλος» προσκαλούν σε μια «βόλτα στο φεγγάρι», συντροφιά με συνθέσεις του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι. Συμμετέχει στο τραγούδι η Λένα Σουμερλή.
Τρίτη 27/7
  • Εργο του Χ. Μουρ
    Εργο του Χ. Μουρ
    Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), η έκθεση κεραμικής των: Κ. Καρακίτσου, Φ. Πουλτσιάκη και Ν. Σκλαβενίτη. Εκτίθενται 69 κεραμικά με γενικό τίτλο: «Το ταξίδι του πιο αθώου».
Τετάρτη 28/7
  • «Εκατό Κιθάρες» δίνουν μελωδικό «παρών» στο Ηρώδειο, στη συναυλία του Βαγγέλη Μπουντούνη, της ορχήστρας «Κιθαριστές» και 80 ακόμη κιθαριστών απ' όλη την Ελλάδα. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, οι «Κιθαριστές» ερμηνεύουν έργα των Machado, Χατζιδάκι, Μπουντούνη, Μπαχ, Albeniz, Piazzolla, ενώ στο δεύτερο οι «Εκατό κιθάρες» μαγεύουν με έργα Βιβάλντι, Σούμπερτ, Χατζιδάκι, Boccherini, Tarrega, και Μπουντούνη.
  • «Διδάσκοντας την τέχνη: Η ιστορία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών μέσα από το έργο των δασκάλων της. 1840 - 1974», είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στο «εργοστάσιο» της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256, Ρέντη).
  • Στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας το Θέατρο Διαδρομή ανεβάζει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, χορογραφία Νατάσσας Ζούκα. Παίζουν: Αννα Βαγενά, Γιάννης Βούρος, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Τάνια Τρύπη, Κατερίνα Λέχου, Δημήτρης Λιγνάδης και συμμετέχει 15μελής χορός.
Πέμπτη 29/7
  • Μιούζικαλ στο Λυκαβηττό
    Μιούζικαλ στο Λυκαβηττό
    Τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου ανεβάζει στο Θέατρο Πέτρας (9.30μ.μ.) η «Ελληνική σκηνή - Αννα Συνοδινού».
  • O Παντελής Θαλασσινός δίνει συναυλία στον Ωρωπό (Λιμάνι).
Παρασκευή 30/7
  • Τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας - Θεσσαλικό Θέατρο στην Επίδαυρο, σήμερα και αύριο. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Τάσου Ρούσσου, σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνικά Αγγελου Αγγελή, κοστούμια Αγνής Ντούτση, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, χορογραφία Ισίδωρου Σιδέρη, μουσική διδασκαλία Νένης Ζάππα, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Το ρόλο του Φιλοκτήτη ερμηνεύει ο Νικήτας Τσακίρογλου, του Νεοπτόλεμου ο Νίκος Ψαρράς, του Οδυσσέα ο Γιώργος Κέντρος.
  • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά σήμερα και αύριο, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Μαζί του και το φωνητικό κουαρτέτο «Καμέα» από τη Σόφια.
Σάββατο 31/7
  • Τις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή παρουσιάζει το ΚΘΒΕ, στο Αμφιθέατρο Μουδανιών.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ