Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα τέσσερα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE», κατά τη χτεσινή απολογία τους στον τρίτο τακτικό ανακριτή Πειραιά. Σήμερα, θα απολογηθούν άλλα δύο. Τα μέλη του πληρώματος, που είναι Ινδοί υπήκοοι, φέρεται να υποστήριξαν ότι δε γνώριζαν για το φορτίο της ηρωίνης και ότι το πλοίο ερχόταν στην Ελλάδα αποκλειστικά για επισκευαστικές εργασίες. Οι συλληφθέντες, αφού ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους στον ανακριτή χωρίς την παρουσία δικηγόρου, καθώς οι ίδιοι αρνήθηκαν την εκπροσώπησή τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Το πλοίο, που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, φέρεται να βρισκόταν - στα τέλη του Απρίλη - στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές του Μάη να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε τα ναρκωτικά.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ο Λ. Λαυρεντιάδης, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Η εγγύηση τέθηκε για την υπόθεση που αφορά στην κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα δολοφονίας επιχειρηματία τον Ιούνη του 2012. Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή προσφυγή του επιχειρηματία που συμπλήρωσε 19 μήνες κρατούμενος.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ του ορίου ενημέρωσης του κοινού στις τιμές του όζοντος σημειώθηκε χτες, ώρα 5 μ.μ., στα Λιόσια και τους Θρακομακεδόνες σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος. Με όριο ενημέρωσης τα 180 μg/m³, στο σταθμό των Λιοσίων η τιμή έφτασε στα 207 μg/m³ και στους Θρακομακεδόνες στα 195 μg/m³. Το όριο συναγερμού είναι 240 μg/m³.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ