Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως εντός του 2018 θα ξεκινήσει η πειραματική δοκιμή εμβολίου κατά της ελονοσίας από τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία «GlaxoSmithKline», με την ονομασία RTS,S ή Mosquirix. Η ελονοσία σκοτώνει ετησίως πάνω από 430.000 άτομα, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Κενά που παρατηρούνται στην εμβολιαστική κάλυψη κατά της ιλαράς οδήγησαν σε επιδημίες της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής ασθένειας στην Ευρώπη τον περασμένο χρόνο, σε βάρος παιδιών και εφήβων, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Υπερδιπλάσιος αριθμός κρουσμάτων ιλαράς αναφέρθηκε τον πρώτο δίμηνο τρέχοντος έτους (σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα) σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Σουηδία.

ΣΑΝΑΑ.-- Εκκληση σε χώρες - μέλη του ΟΗΕ να χορηγήσουν άμεσα την ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει ζητήσει ο Διεθνής Οργανισμός για τις ανάγκες εκατομμυρίων εκτοπισμένων αμάχων της Υεμένης, απηύθυνε χτες η βρετανική διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση OXFAM.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισραηλινοί και Κινέζοι αξιωματούχοι υπέγραψαν χτες συμφωνία για τη μεταφορά χιλιάδων Κινέζων οικοδόμων που θα συμμετάσχουν στην ανέγερση εκατοντάδων κατασκευαστικών έργων στο Ισραήλ, με βασικό όρο (έπειτα από επιμονή της κινεζικής κυβέρνησης) να μη συμμετάσχουν σε έργα που αφορούν εδάφη που κατέλαβαν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές μετά το 1967.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ