Σάββατο 25 Απρίλη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Συναγερμός σήμανε στη Νέα Υόρκη, χτες το μεσημέρι μετά την ειδοποίηση για βόμβα στο Αγαλμα της Ελευθερίας που βρίσκεται στο νησάκι της Ελευθερίας στο λιμάνι της πόλης. Εγινε άμεση εκκένωση από τους πολλούς τουρίστες που βρίσκονταν στο χώρο, ωστόσο μετά από έρευνες των αρχών, δεν βρέθηκε τίποτε.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο ε.α. στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ και πρώην επικεφαλής της CIA, καταδικάστηκε σε διετή κάθειρξη με αναστολή υπό περιοριστικούς όρους και πρόστιμο 100.000 δολαρίων, αφού ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι παρέδωσε σε πρόσωπο χωρίς εξουσιοδότηση απόρρητα έγγραφα.

ΡΩΜΗ.-- Την πραγματοποίηση αστυνομικών επιχειρήσεων σε επτά ιταλικές επαρχίες και την έκδοση 18 ενταλμάτων σύλληψης ανακοίνωσε η εισαγγελία στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, Κάλιαρι, αναφέροντας ότι στόχος είναι ο εντοπισμός «πυρήνα» που συνδέεται με την «Αλ Κάιντα» και μεταξύ άλλων σχεδίαζε «τρομοκρατική επίθεση» στο Βατικανό.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Επικίνδυνα πειράματα με τις μεταλλάξεις ανθρωπίνων εμβρύων για χάρη της ευγονικής διαπιστώνεται πως έκανε ομάδα γενετιστών επιστημόνων στο πανεπιστήμιο Σουν Γιατ-Σεν της επαρχίας Γκουαντζού στην Κίνα, κάνοντας την αρχή με την τροποποίηση γονιδίου που «ενοχοποιείται» για τη μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμία).

NEA YOΡΚΗ.-- Χτεσινό άρθρο των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» εμπλέκει την οικογένεια Κλίντον και το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει στην υπόθεση της εξαγοράς της καναδικής εταιρείας εξόρυξης ουρανίου Uranium One από τη ρωσική «Rosatom», ενώ μόλις άρχισε η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, με στόχο το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ