Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων

«Προωθείται η απόλυση χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων με άλλοθι το υπαρκτό πρόβλημα των επιόρκων. Πραγματικός στόχος των αλλαγών στο Δημόσιο είναι η κατάργηση της σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, η συγχώνευση και η κατάργηση φορέων, η παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομέων κοινωνικής πολιτικής, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, που θα κληθούν να χρυσοπληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες. Μονιμοποιείται το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο φέτος θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και στη συνέχεια μέσω της εφορίας. Αυξάνεται η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, η οποία από 1η Ιουλίου απελευθερώνεται, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά (...) πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμποροκαταστημάτων με κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, εξυπηρετώντας την πάγια απαίτηση των μεγαλεμπόρων, των πολυκαταστημάτων, των μεγαλοξενοδόχων, των εμπορικών κέντρων και αλυσίδων που θέλουν και με αυτόν τον τρόπο να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά, σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

Ενταση της επίθεσης

Οι ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια δε συνιστούν πραγματική ανακούφιση για τα λαϊκά νοικοκυριά, αφού τα χρέη τους προς τις τράπεζες δε μειώνονται ούτε στο ελάχιστο, τη στιγμή που οι τράπεζες λαμβάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια επιδοτήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση και τα λαϊκά στρώματα έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στα εισοδήματά τους. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την ουσιαστική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που πρέπει να αποτελέσει στόχο πάλης και διεκδίκησης του κινήματος (...) είναι πρόκληση να αποκαλούνται οι πολλαπλές έντοκες δόσεις και τα δρακόντεια μέτρα επιβολής της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων ως φιλολαϊκή ρύθμιση. Πρόκειται για ένταση της φοροεπιδρομής προς τα λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που εξαγγέλλονται νέες μειώσεις της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, νέες επιδοτήσεις προς βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

Ενιαία στρατηγική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου

(...) οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα υλοποιούν μια συγκεκριμένη στρατηγική, που συναποφασίζεται στην ΕΕ, υλοποιείται ενιαία σε όλες τις χώρες - μέλη και υπηρετεί τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς. Αυτοί κερδίζουν από την κυβερνητική πολιτική, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, ενισχύοντας την εκμετάλλευση και τη φοροαφαίμαξη των εργαζομένων, εκτοπίζοντας ακόμη πιο βίαια τους αυτοαπασχολούμενους, τα μικρομάγαζα» (από την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο που επικυρώνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ