Τετάρτη 25 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ., έχει κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ νομού Μεσσηνίας, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης. Τις ίδιες ώρες, θα προχωρήσει σε κατάληψη του Βιολογικού Καθαρισμού. «Η έλλειψη σε προσωπικό έχει μετατρέψει τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας σε διαχειριστή των εργολάβων», τονίζει το Σωματείο και εξηγεί ότι οι εργολάβοι πραγματοποιούν «συνδέσεις ύδρευσης - συνδέσεις αποχέτευσης - βλάβες - αντικατάσταση υδρομέτρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των εργασιών, αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις».

«ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»: Σε τρεις απολύσεις παιδαγωγών προχώρησε τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η ανακύκλωση του προσωπικού φαίνεται να αποτελεί συνήθη πρακτική για το ίδρυμα. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, το τελευταίο δίμηνο έχουν γίνει κι άλλες απολύσεις από το σύνολο των δομών του ιδρύματος. Εργαζόμενοι που δουλεύουν για πολλά χρόνια αντικαθίστανται με άλλους που εργάζονται με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα πρότυπα των νέων εργασιακών σχέσεων, με ψαλιδισμένους μισθούς και δικαιώματα.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αγωνιστικές παρεμβάσεις σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ): Την Πέμπτη, προχωρά σε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 3 μ.μ. (υπουργείο Μεταφορών, σταθμός μετρό Νομισματοκοπείο). Την Κυριακή, στις 5 μ.μ., καλεί σε Γενική Συνέλευση (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος). Την Πέμπτη 2 Απρίλη οργανώνει κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, στις 4 μ.μ. Το σωματείο διεκδικεί υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται σε εργαζόμενους, να μη γίνει καμία μείωση μισθών και να μπει τέρμα στην εργασία με «μπλοκάκι» και στις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ