Σάββατο 25 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 26 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Μια ωραία ατμόσφαιρα...

Οσο πλησιάζουν οι κάλπες, όλοι ψάχνουν ένα αποκούμπι...

Τσίπρας στον Μπλίνκεν, Τσίπρας στον Στουρνάρα, Τσίπρας και στον ΓΑΠ. Ετσι χτίζονται τα «προοδευτικά» μέτωπα.

Και ο Ανδρουλάκης θα πάει, λέει, με τον ...πρώτο. Είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να έχει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ποσοστό για να επιβάλει το πρόγραμμά του. Αμα είσαι ιδεολόγος...

Πάντως, την τελευταία φορά που το ΠΑΣΟΚ έκανε ...προγραμματική συγκυβέρνηση, κόπηκαν 3 - 4 μισθοί και καμιά δεκαριά συντάξεις.

* * *

Η Ντόρα «ντύθηκε» Πόπη... Απόκριες γαρ...

Και τι είπε; Οτι: «...μπορεί να λένε ό,τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, (...) επί της ουσίας όμως, όταν κάνεις κουβέντα μαζί τους, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές».

Θυμίζουμε τι είχε πει η Πόπη.

«Εδώ δεν μιλάμε να συγκρίνουμε δύο κόμματα, γιατί δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως τα θέματα δημοκρατίας».

Και το «απογείωσε» ο ναύαρχος Αποστολάκης. Δεν θα απέκλεια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, είπε.«Ολα είναι θέμα θεωρήσεως, συζήτησης... Αν το καλό του τόπου λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει και οι πολιτικοί αρχηγοί το αποφασίσουν και το συμφωνήσουν, γιατί όχι να μη γίνει; Δεν υπάρχει τίποτα που δεν γίνεται. Θεωρώ ότι τα πάντα είναι πιθανά».


Εδώ που τα λέμε, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος να το πει: Θυμάστε εκείνον τον ανασχηματισμό προ ενός έτους, που για καμιά ώρα ο ίδιος, σύμβουλος του Τσίπρα, είχε ανακοινωθεί ως υπουργός της ΝΔ;

Διαλέγετε και παίρνετε...

* * *

Στο μεταξύ, το «χάος» που τους χωρίζει επιβεβαίωσε και η επίσκεψη Μπλίνκεν.

Η απόσταση είναι όση ανάμεσα στις ...δυο υπογραφές κάτω από τα πρωτόκολλα του «Στρατηγικού Διαλόγου», που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η ΝΔ.

Κι όταν ακούς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να χαρακτηρίζει τους σεισμούς «ιστορική ευκαιρία» που «οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εκμεταλλευτούν», δεν μπορεί παρά να σκέφτεσαι:

Αν λένε τέτοια δημόσια, φαντάσου πού έχει φτάσει το ιμπεριαλιστικό παζάρι πίσω από τις κλειστές πόρτες...

Αν και κάτι υποψιαζόμαστε, κρίνοντας από τα «δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση» (Μπακογιάννη) και τα «κάτω από όρους θα μπορούσε να υπάρχει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, είναι πολύ εγωιστικό να το θεωρούμε κλειστή λίμνη», του γνωστού λαγού Καρατζαφέρη.

Ηταν κι εκείνη η απάντηση του Μπλίνκεν, όταν ρωτήθηκε για το τουρκολιβυκό μνημόνιο... Πάνω απ' όλα είναι η ρημάδα η ανθρωπιά, είπε λίγο - πολύ.

Τι να την κάνεις όμως; Εχει χαθεί με αυτά τα παλιοκοιτάσματα.

* * *

Την ξέρετε την «κατά ΣΥΡΙΖΑ» επανάσταση;

Την περιέγραψε ο Βασιλειάδης, πρώην υπουργός του, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπήκε μια ηλεκτρονική επανάσταση στον χώρο των πλειστηριασμών»...

Με άλλα λόγια, «χάου του» να παίρνεις το σπίτι του κοσμάκη, χωρίς να το παίρνει χαμπάρι. Να προστατεύεις τις τράπεζες και τα funds από τις κινητοποιήσεις. Να μένει κόσμος στον δρόμο και να το μαθαίνει όταν έρχεται ο αστυνομικός με τον κλειδαρά να τον πετάξουν έξω... Εμ, αυτό κι αν είναι «επανάσταση»...

* * *

Θα κρατήσει, λέει ο Τσακαλώτος, το «καλάθι του νοικοκυριού» αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος υπουργός.

Αλίμονο...

Εδώ κράτησε δύο μνημόνια και πρόσθεσε ένα τρίτο. Στο καλάθι θα κολλήσει; Που, σημειωτέον, μέχρι πρότινος, ο Τσίπρας έλεγε πως είναι κοροϊδία...

Αλλά τι να περιμένει κανείς;

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή υπόσχονται να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία και Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο λένε πως δεν τρέχει τίποτα να γίνονται 25.000 πλειστηριασμοί!

Ετσι γίνεται αν είσαι «κολλημένος» με τα συμφέροντα των τραπεζών, των funds και των ομίλων.

* * *

Μ' αυτά και με τ' άλλα, πέρασε «στα ψιλά» ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος ο Καρυπίδης που «ξέπλενε» με αρωματικό σαπούνι τη Χρυσή Αυγή το 2014.

Τον θυμάστε; Ως δημοσιογράφος έβγαζε στις εκπομπές του τον «εκπρόσωπο Τύπου» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Και ως ...πολίτης έγραφε με πνεύμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την προφυλάκιση των χρυσαυγιτών: «Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματά του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει τη σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους».

Τότε, απέσυραν τη στήριξή τους από υποψήφιο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τώρα, 9 χρόνια μετά, φαίνεται πως ...κλούβιασε το «αβγό του φιδιού» και μυρίζει ψηφαλάκια.

Ρωτήστε και τους άλλους ΣΥΡΙΖΑίους, εκεί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, που τα έχουν τακιμιάσει με Νεοδημοκράτες, Πασόκους και χρυσαυγίτες.

* * *

Α! Και στην Ηλεία! Εκεί που βγήκε ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει πάραυτα «εφαρμογή της νομοθεσίας» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στα φραουλοχώραφα των τσιφλικάδων.

Ε, «δεν θα κάθονται να παίρνουν επιδόματα» που έλεγε κι ο Τσίπρας, πριν η Τζάκρη ζητήσει απευθείας δουλεμπορικά για πάμφθηνα εργατικά χέρια.

Οχι άλλη πρόοδος! Φτάνει!

* * *

Πάντως, και τι δεν βρίσκει κανείς στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ...

Τον Κεδίκογλου, υφυπουργό Παιδείας στην κυβέρνηση «Σαμαροβενιζέλων» που εφάρμοσε τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

Παράγοντες του real estate (στους οποίους καταλήγουν τα πλειστηριασμένα σπίτια), ΑΠΕτζήδες, στελέχη με θητεία στην Goldman Sachs... και πάει λέγοντας.

Αυτό εννοούσαν μάλλον με την «αμφίπλευρη διεύρυνση». Να πιάσουν και τους υπόλοιπους μισούς από τους ομίλους που έχουν «ανοιχτή γραμμή».

Εκείνους που αποτελούν τους πραγματικούς «αρμούς» της εξουσίας.

Αυτό εννοούσαν μάλλον κι όταν έλεγαν να «συγκρουστούν» και «συγκριθούν» με τη ΝΔ.

* * *

Στην απέναντι όχθη βρίσκονται μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι τους ξέρουν «με το μικρό τους όνομα», γιατί τα βιογραφικά γράφονται στους αγώνες και στους δρόμους.

Γι' αυτό πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι την επομένη των εκλογών!

Καλή Καθαροδευτέρα και μάχη κάθε μέρα για πιο ισχυρό ΚΚΕ!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ