Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ ΣΙΤΙ.-- Δικαστήριο του Μιζούρι επέβαλε χτες στην πολυεθνική εταιρεία «Johnson & Johnson» την καταβολή αποζημίωσης 72.000.000 δολαρίων στην οικογένεια 62χρονης γυναίκας που πέθανε από καρκίνο στις ωοθήκες έπειτα από πολυετή χρήση προϊόντος ταλκ της εταιρείας, που περιείχε καρκινογόνα συστατικά, την επικινδυνότητα των οποίων η εταιρεία γνώριζε από δεκαετίες. Δικηγόροι της πολυεθνικής δήλωσαν πως είναι πιθανό να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, που επανέφερε στο προσκήνιο επικίνδυνα προϊόντα που διαθέτουν ενίοτε στο εμπόριο μονοπώλια, εν γνώσει των συνεπειών για την ανθρώπινη υγεία.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τρεις εργάτες αγνοούνται μετά την κατάρρευση παλιού σταθμού Ενέργειας στο Ντίντκοτ (100 χλμ. δυτικά του Λονδίνου) στη Βρετανία στη διάρκεια εργασιών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- O Ντόναλντ Τραμπ πλησίασε χτες ακόμη πιο κοντά στη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, μετά την εύκολη επικράτησή του, έναντι των συνυποψηφίων του στον προκριματικό εκλογικό κύκλο στη Νεβάδα. Ως εκ τούτου είναι πλέον ο νικητής σε τρεις από τους τέσσερις προκριματικούς εκλογικούς κύκλους.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε πεπεισμένος ότι από τις εκλογές της Παρασκευής θα προκύψει κοινοβούλιο που «θα μπορεί να αντισταθεί στην ανάμειξη των ξένων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ».

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Ομάδες Αμερικανών και Βραζιλιάνων υγειονομικών ξεκίνησαν από χτες έρευνα σε φτωχογειτονιές της βορειοανατολικής Βραζιλίας σε μία προσπάθεια να καταλάβουν εάν η γέννηση χιλιάδων κρουσμάτων βρεφών με μικροκεφαλία οφείλεται στον ιό «Ζίκα», που μεταδίδεται στον άνθρωπο από το κουνούπι «τίγρης» ή σε άλλη αιτία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ