Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 2ουΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Το πρόβλημα της σχολικής στέγης που υπάρχει στην Ανατολική Αττική είναι τεράστιο. Μεγάλος αριθμός μαθητών κάνει μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες, που - κατά την άποψη των αρμοδίων - αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια «προσωρινά» το πρόβλημα. Σε τέτοιου τύπου αίθουσες που ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 18 μαθητές, σήμερα στοιβάζονται ακόμα και πάνω από 26 μαθητές, ενώ την ίδια στιγμή η ΟΣΚ ΑΕ οικοδομεί ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες σχολεία, αφήνει να οξύνεται στο έπακρο το πρόβλημα της σχολικής στέγης, προκειμένου να προχωρά απρόσκοπτα η δημιουργία σχολείων μέσω Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι βουλευτές Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Πρωτούλης σε Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό την καλούν να απαντήσει αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία ανέγερσης, όχι μέσω ΣΔΙΤ, ενός σύγχρονου δημόσιου σχολικού κτιρίου για το 2οΓυμνάσιο Αρτέμιδος, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλα λειτουργικά κενά τόσο στην Α'βάθμια όσο και στη Β'βάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες. Συγκεκριμένα όσον αφορά την Πρωτοβάθμια υπάρχουν 4 κενά σε νηπιαγωγούς και 12 σε δασκάλους, ενώ στη Δευτεροβάθμια υπάρχουν 12 κενά σε καθηγητές. Ακόμη πολλές ελλείψεις υπάρχουν στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, συνολικά υπάρχουν 10 κενά, γεγονός που καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την παρακολούθηση και συμμετοχή σε αυτή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ερωτούν την αρμόδια υπουργό εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό του αναπληρωτή και ωρομισθίου και να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών στη Μαγνησία με μόνιμους διορισμούς.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο Δήμο Χορτιάτη σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την κατάσταση των 14 σχολείων της περιοχής. Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και ο λαός της περιοχής καθώς υπάρχει έλλειψη των απαιτούμενων σχολικών κτιρίων, ενώ υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές. Θεωρώντας ότι η Παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλες τις βαθμίδες της με επαρκή χρηματοδότηση, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι απαραίτητες υλικοτεχνικές ανάγκες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση επίλυση του προβλήματος της Σχολικής Στέγης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ