Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης διοργανώνει μεθαύριο Παρασκευή εκδήλωση με θέμα: «Οι γυναίκες στο μάτι του κυκλώνα. Η νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», με ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Η συζήτηση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου (Σαράντα Εκκλησιών 61, Νέα Σμύρνη).

ΨΝΑ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη και μεθαύριο Παρασκευή στις 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου πραγματοποιούν οι ψυχολόγοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Επίσης προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας αύριο Πέμπτη. Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι έχουν να πληρωθούν εφημερίες απ' τον Ιούλη του 2009, τους οφείλονται επίσης οι εφημερίες του Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2008, ενώ το κονδύλι εφημεριών που έχει εγκριθεί για το νοσοκομείο για το 2009 δε φτάνει ούτε κατ' ελάχιστον για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των εφημεριών των ψυχολόγων του νοσοκομείου, απ' τον Ιούλη και έως το τέλος του χρόνου.

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Γενική συνέλευση πραγματοποιεί η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων την Κυριακή 29 Νοέμβρη, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά), στις 10 π.μ.

ΔΑΣ ΟΤΑ: Να βάλουν στην άκρη τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), να υιοθετήσουν και να παλέψουν με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων που έρχεται σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της, μπροστά στην πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 3 Δεκέμβρη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ