Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Εγγύηση Σημίτη...«Με επικείμενους τώρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου κατ' ανάγκην θα παρελάσουν από κοινού και συμβιώσουν αθλητές και εκπρόσωποι των δύο αλληλοσυγκρουόμενων κόσμων(!), η σωφροσύνη του κ. Σημίτη, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, μοιάζει με ευεργετική εγγύηση» (Στ. Ψυχάρης - «ΒΗΜΑ»).

Πάλι τα πετρέλαια...«Εννοείται ότι οι κυβερνήσεις της Μόσχας και της Ουάσιγκτον παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην Τιφλίδα λόγω των στρατηγικών τους συμφερόντων στον Καύκασο. Οι Ρώσοι θέλουν τα πετρέλαια της Κασπίας να μεταφέρονται στη Δύση με πετρελαιαγωγούς που θα περνούν από το δικό τους έδαφος. Οι Αμερικανοί, για να αποφύγουν αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, κατασκευάζουν έναν αγωγό που θα οδηγεί από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Γεωργίας στην Τουρκία. Ο Σεβαρντνάντζε στήριξε τα αμερικανικά σχέδια, κάτι που φυσικά δεν του συγχώρησε ποτέ η Μόσχα. Και φαίνεται ότι η ρωσική αυτή δυσφορία συνέβαλε τώρα στην πτώση του» («ΝΤΟΪΤΣΕ-ΒΕΛΛΕ» - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Κατευθυνόμενα «κινήματα»: «Το Kmara (σ.σ. "γεωργιανό φοιτητικό κίνημα") διαδραμάτισε έναν όχι αμελητέο ρόλο στην κρίση που οδήγησε στην παραίτηση του Σεβαρντνάντζε. "Kmara" σημαίνει "αρκετά" και το σύμβολό του, το ασπρόμαυρο σκίτσο μιας κλεισμένης γροθιάς, είναι ακριβές αντίγραφο εκείνου της σερβικής οργάνωσης Otpor που συνέβαλε τον Οκτώβριο του 2000 στην ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Εχει την υποστήριξη του ιδρύματος του Αμερικανού χρηματιστή Τζορτζ Σόρος, όπως συνέβαινε και με την Otpor.. H επαφή Βελιγραδίου - Τιφλίδας έγινε την άνοιξη. Δύο στελέχη της Otpor έφτασαν στη Γεωργία για να μυήσουν τους φοιτητές στον αγώνα για τη δημοκρατία» («ΛΕ ΜΟΝΤ» - «ΝΕΑ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ