Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο δικαστής Ταρίκ Μπιτάρ, ο οποίος ερευνά τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού, απήγγειλε χτες κατηγορίες σε βάρος του γενικού εισαγγελέα του Λιβάνου, καθώς επίσης σε βάρος του υποστράτηγου Αμπάς Ιμπραχίμ, επικεφαλής της λιβανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών, και του υποστράτηγου Τόνι Σαλίμπα, επικεφαλής ενός άλλου σώματος ασφαλείας, σε σχέση με την έκρηξη. Ο Μπιτάρ ξανάρχισε αναπάντεχα την έρευνα, που είχε παραλύσει για περισσότερο από έναν χρόνο, λόγω αντιδράσεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ερευνά αν υπάρχει σχέση μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών που τα αντιβηχικά σιρόπια τους ευθύνονται για τον θάνατο πάνω από 300 παιδιών σε τρεις χώρες. Ζητά επίσης περισσότερες πληροφορίες για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν έξι φαρμακευτικές εταιρείες σε Ινδία και Ινδονησία για την παραγωγή τους. Εχουν δε εκδοθεί προειδοποιήσεις για τα αντιβηχικά σιρόπια που παρασκευάζουν οι ινδικές εταιρείες «Maiden Pharmaceuticals Ltd» και «Marion Biotech».

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Μόλις δυο μέρες αφότου ένοπλος σκότωσε 11 ανθρώπους στις ΗΠΑ, σε αίθουσα χορού στο Λος Αντζελες, άλλοι 7 σκοτώθηκαν χτες σε αγροτική περιοχή κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Οι δράστες ήταν άνδρες σε ηλικία συνταξιοδότησης, πολύ μεγαλύτεροι απ' ό,τι συμβαίνει συνήθως σε τέτοια μακελειά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ