Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων αλλά και την «επισήμανση» των κινδύνων που προκαλούν «οι τρομοκρατικές οργανώσεις του Φετουλάχ Γκιουλέν» (FETΟ) σε αφρικανικές χώρες προώθησε, χτες, στη Μοζαμβίκη ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα στη Μαδαγασκάρη ολιγοήμερη περιοδεία στην Ανατολική Αφρική. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Τανζανία.

ΠΟΥΜΑΝΚΕ.-- Η Νότια Χιλή βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, όπου έχουν καεί πάνω από 130.000 εκτάρια δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην επαρχία Ο' Ιγγίνς. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Πουμάνκε, πολλοί αγνοούνται, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο και 81 σπίτια έχουν καεί. Η παρατεταμένη ξηρασία και οι θερμοκρασίες των 40 βαθμών Κελσίου οδήγησαν στις πυρκαγιές, αλλά είναι εμφανέστατη από μαρτυρίες κατοίκων η έλλειψη μέσων προστασίας και πυρόσβεσης. Η Χιλή ήδη ζήτησε τη βοήθεια γειτονικών χωρών να συνδράμουν με πυροσβεστικά μέσα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Με μωρό στην πλάτη και εκρηκτικά ζωσμένα στη μέση μία νεαρή γυναίκα πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στις 13 Γενάρη σε περιοχή της βορειοανατολικής Νιγηρίας για λογαριασμό των τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ», ανακοίνωσε χτες η νιγηριανή Υπηρεσία «Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ