Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

Πατριδογνωμόνιο
Σήψη: Η γρίπη των αστών

Αυτές οι κάλπες φέτος, σαπίλα αναδίνουν πριν ανοίξουν. Που δεν έχει καμιά σχέση με την οσμή των φύλλων - λίπασμα για τη συντήρηση δυνάμεων της φύσης και υποδοχή της άνοιξης. Είναι το κλίμα της νοσηρότητας που καλλιεργείται εντατικά ώστε να ψηφιστούν οι «εξυγιαντές». Σε λίγο θα προκύψουν δημοσκοπήσεις για τον καταλληλότερο κουμπάρο που θα ιππεύει την κουμπάρα εξουσία τρεις φορές την εβδομάδα μόνον... Παιδεραστές, βιαστές, ψυχανώμαλοι, μάγκες και σαλταδόροι σουλατσάρουν μπροστά στα μάτια μας. Εκπληξη καμιά. Παραλύεις μπροστά στα ζόμπι που παρελαύνουν στις λεωφόρους της πληροφόρησης. Ο Τζουμάκας τώρα λέει ότι τότε του είπαν πως πρέπει να κουκουλώσει τα καρτέλ. Οι πολιτικοί της εξουσίας στηλιτεύουν τις ...χειροπέδες του αφρόγαλα και ψηφίζονται επειδή ανήκουν σε κόμματα ευρωπροσανατολισμένα στην υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων του διεστραμμένου «καπιταλίστα» που κρύβεται πίσω από το τηλεοπτικό μωσαϊκό. Αυτός ο τύπος που έβγαζε λεφτά από εικόνες βιασμένων μωρών πρέπει να μένει πάντα άγνωστος. Για να τρομοκρατείται το πόπολο και να βλέπει την πράξη του στο διπλανό του.

«Κλειστείτε σπίτια σας. Η μπόχα πνίγει. Το καντράν της τηλεόρασης δε μυρίζει. Γαλέρα - σπίτι - σπίτι - γαλέρα. Υπάρχουν φρίκες. Χειρότερες από τη φαντασία. Φυλάξου. Βάλε μάσκα και πήγαινε ψήφισε... Υστερα πάλι το κεφάλι μέσα. Σκάσε και σκέψου. Δεν μπορείς τίποτα να διορθώσεις. Μόνο να γλιτώσεις μπορείς...».

Αυτό είναι το γενικευμένο προεκλογικό σύνθημα. Η χειραγώγηση των μαζών με όπλο τη σήψη. Το καρτέλ των αμειβόμενων τρομοκρατών αφεντικών έχει πια αυτοματοποιηθεί. Η κρατική τηλεόραση παίζει τον ...καθησυχαστικό της ρόλο. «Μισή ώρα ρεπορτάζ για την ασφαλή μεταφορά του Παλαιοκώστα στο τάδε νοσοκομείο». Ο εγγονός που πούλαγε τα πορνό από το σπίτι της γιαγιάς είναι «βρεφόφιλος» λέει ο τηλεψυχίατρος. Και υπογραμμίζει ότι ο ...όρος είναι δικός του. Θέλει δικαιώματα ταμπέλας στην αρρώστια που εξαπλώνεται πιο θανατηφόρα κι από τη γρίπη των πτηνών.

Οποιος θέλει «σωτηρία» την πληρώνει. Πρέπει να αγοράσει (!!!) το πρόγραμμα του προηγούμενου στις δημοσκοπήσεις υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων. Τα λεφτά του πληροφορημένου εξόδοις του ψηφοφόρου θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό!!! Είναι φιλάνθρωπη πράξη η ψήφος μετά γνώσεως. Πρέπει να το δούμε σοβαρά το θέμα. Η γρίπη των αστών είναι σηπτική όχι μόνον του κεφαλιού του ψαριού αλλά και της κοιλιάς και της ουράς του.

Το πολιτικό σώμα της μάζας που υποκύπτει και υπηρετεί το σύστημα όζει. Ζέχνει βόλεμα με ακριβό τίμημα. Στις τοπικές εκλογές αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Εδώ παίζεται κυνικά το ραντεβού στα τυφλά με την εξουσία. Η πολιτική υποχωρεί ως θέμα. Γίνεται πρόσωπο και σχέση και φαμφάρες περί θεσμών κι ανεξάρτητων αρχών.

Η προβεβλημένη σήψη είναι το καλύτερο αναισθητικό της πολιτικής συνείδησης. Θέλει προσοχή και πολύ σκληρή δουλιά ο αγώνας αποκατάστασης του διαλόγου με τους πολίτες-δημότες. Θέλουν γκρέμισμα γιγάντια τείχη καλλιεργημένης εξοικείωσης με το σάπιο. Απαιτείται έμμονη ιδεολογική αντοχή στην ανατίναξη βραχωδών ορέων απαξίωσης και φοβίας και ηθικής ευκαμψίας.

Θα τολμήσω να το πω χοντρά: Αμα δέχεσαι το «FLEXICURITY», την «ευελφάλεια», την ευελιξία - ασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και στα πολιτικά - ατομικά δικαιώματά σου, τότε πρέπει να το επιδείξεις κι όταν συλλαμβάνεται ο κλέφτης του δημοσίου χρήματος και ο βιαστής των παιδιών. Σαπίζουν οι διεκδικήσεις οπότε φυσικά σαπίζουν κι οι απαιτήσεις. Το ψηφοδέλτιο μπορεί και να βρωμάει αλλά η διαδικασία τηρείται. Πας στο πλυντήριο κάθε τέσσερα χρόνια κι ανανεώνεις - θαρρείς - μαζί με τη βρώμα και τ' απορρυπαντικά. Η αστική τάξη είναι μικρή αριθμητικά. Ενίοτε και σχεδόν ανύπαρκτη. Μια φούχτα μπουρζουάδες. Φαίνονται πολλοί και γίνονται περισσότεροι όταν γριπιάζουν οι πραγματικοί αναρίθμητοι προλετάριοι και μικροαστοί και θαρρούν πως είναι αφεντικά στο κελί τους με ρόλο δεσμοφύλακα περασμένο στο τηλεκοντρόλ.

Το εκλογικό φθινόπωρο θα σαπίζει ό,τι δεν κινείται. Ο,τι δεν παλεύει να ξεφύγει από το χάρτη της συναινετικής αηδίας. Ο,τι εκφράζει το αίμα που βράζει κι όχι αυτό που χύνεται...

ΥΓ: Ευχαριστώ τους δικηγόρους της Καβάλας. Μόνο «διορισμένος» ας σηκώσει το σταυρό.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ