Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Υπέρ της καθιέρωσης διπλού νομίσματος τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σε άρθρο του είπε ότι το κόμμα του προτείνει «την εσωτερική χρήση του δεύτερου νομίσματος ώστε να δοθεί νέα ώθηση στη ζήτηση και στην κατανάλωση, οι οποίες είναι και οι βασικοί μοχλοί για μια βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη της χώρας».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νέες πιέσεις στην κυβέρνηση του Πακιστάν ώστε να αλλάξει «προσέγγιση» απέναντι στην τρομοκρατία και τους «Ταλιμπάν», άσκησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον, συνδέοντας τη συνέχιση της αμερικανικής υποστήριξης με την επιτυχία «απτών αποτελεσμάτων» στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στο μεταξύ, η διοίκηση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού απέπεμψε χτες από τα καθήκοντά του τον διοικητή του 7ου στόλου στον Ειρηνικό αντιναύαρχο Τζόσεφ Οκόιν, με αφορμή διαδοχικές περιπτώσεις σύγκρουσης αμερικανικών αντιτορπιλικών με εμπορικά σκάφη σε Ασία - Ειρηνικό.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Σε επίσημη διαμαρτυρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του Κατάρ ανακοίνωσε χτες πως θα προβεί η μοναρχία του Μπαχρέιν, κατηγορώντας το εμιράτο για υποστήριξη της τρομοκρατίας, για προπαγάνδα σε βάρος του και για απόπειρα ανάμειξης στις εσωτερικές του υποθέσεις.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ