Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

79μ.Χ. Στην Ιταλία καταστρέφεται από έκρηξη του Βεζούβιου η πόλη της Πομπηίας μαζί με άλλες δύο και χιλιάδες άτομα σκοτώνονται. Η Πομπηία θάφτηκε κάτω από την ηφαιστειακή λάβα.

410 Ο Αλάριχος και οι Βησιγότθοι κυριεύουν τη Ρώμη.

1572 Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Με αφορμή το γάμο του βασιλιά των Ουγενότων Ερρίκου της Ναβάρας με την καθολική πριγκίπισσα Μαργαρίτα, 5.000 (άλλες εκτιμήσεις μιλούν για 30.000) Ουγενότοι σφάζονται στο Παρίσι και η σφαγή συνεχίστηκε έως το επόμενο μεσημέρι.

1819 Πεθαίνει ο Τζέιμς Βατ. Σκοτσέζος μηχανικός, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην τελειοποίηση της ατμομηχανής. Ο Τζέιμς Βατ επινόησε πολλούς τρόπους για τη βελτίωση των ατμομηχανών, οι οποίοι εφαρμόστηκαν και σε άλλες μηχανές. Ανάμεσα στις εφευρέσεις του Βατ είναι ακόμη ο έλικας των πλοίων και το υδρόμετρο, με το οποίο μετράμε την πυκνότητα των υγρών.

1920 Κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας ο ελληνικός στρατός μπαίνει στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης.

1921 Στη Μικρά Ασία αρχίζει η μάχη του Σαγγάριου ποταμού ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκικό στρατό.

1930 Συνέρχεται το 5ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

1944 Κηρύσσεται παλλαϊκή απεργία Εθνικής Σωτηρίας.

1994 Το Ισραήλ και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης μονογράφουν συμφωνία, που δίνει αυτονομία στους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Δυτική Οχθη. Η αυτονομία αφορά πέντε τομείς: Τη μόρφωση, την υγεία, τη φορολογία, την κοινωνική πρόνοια και τον τουρισμό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ