Κυριακή 24 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

Η 15χρονη σκακίστρια από την Ουγκάντα Φιόνα Μουτέσι (δεξιά)
Η 15χρονη σκακίστρια από την Ουγκάντα Φιόνα Μουτέσι (δεξιά)
* Εικόνες από το skakistiko.com.

Ονομάζεται Φιόνα Μουτέσι, είναι 15 χρόνων και κατάγεται από την Ουγκάντα. Χάρη στην ικανότητά της στο σκάκι κέρδισε υποτροφία σ' ένα από τα καλύτερα σχολεία του πολύπαθου αφρικανικού κράτους. Τυχερή, αφού ο αναλφαβητισμός ξεπερνάει το 85% στις γυναίκες της χώρας. Κι ακόμη, σα σκακίστρια έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Οταν ήταν 7 χρόνων, η μητέρα της καλύτερης φίλης της, έστειλε την κόρη της μ' ένα αεροπλάνο στο Βερολίνο δίνοντάς της ψεύτικα χαρτιά με την ελπίδα πως κάποια οικογένεια θα την υιοθετούσε για να ξεφύγει από την έσχατη ένδεια.

Η Φιόνα, με το σκάκι θέλησε να αποφύγει το προδιαγεγραμμένο. Μετά από προκριματικούς αγώνες μπήκε στην Εθνική Γυναικών της Ουγκάντα, αγωνίστηκε στη Ρωσία και στην επιστροφή κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας της.

Θέλει να σπουδάσει Ιατρική και προετοιμάζεται εντατικά για τη Σκακιστική Ολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο!

* ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ που έγιναν πρόσφατα στην Ερέτρια της Εύβοιας, ο αθλητής του ΣΟ Νέας Φιλαδελφειας <12 χρόνων Τσαματσούλης Χρήστος, μετά απ' ένα άσχημο ξεκίνημα με δύο ήττες, στη συνέχεια ανέκαμψε και με 4 νίκες στους 5 τελευταίους γύρους κατάφερε να ισοβαθμίσει με 5,5 βαθμούς στις θέσεις 10η - 15η του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος επί 57 συμμετοχών!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ