Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι μεν...

«Ερχεται τώρα η ΝΔ με πρόσχημα την προεκλογική υπόσχεση για "επανίδρυση του κράτους", να ανατρέψει πλήρως τα όσα σωστά έγιναν επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και να γυρίσει τη Δημόσια Διοίκηση πίσω στο καθεστώς της δεκαετίας του '50. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση υποκύπτει στην κομματική πίεση να προωθήσει τα "δικά μας παιδιά", για να αλωθεί ο κρατικός μηχανισμός» (Κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Οι δε...

«Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο των αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση ενέχει ένα στοιχείο παραλόγου - και έκδηλη υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ, αρχής γενομένης από την ομαδική αποπομπή γενικών διευθυντών και αναπληρωτών το 1982, συνέδεσε την εικοσαετή παρουσία του στην κυβέρνηση με την εξάρθρωση της διοίκησης: με τον παραγκωνισμό των μονίμων υπαλλήλων από ελεγχόμενους ειδικούς συμβούλους, με τον κομματισμό στις προαγωγές και την απονομή θέσεων (απ' όπου και ο όρος "πρασινοφρουρός"), με την κατάλυση της αξιοκρατίας, με την ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς» (Κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

...και τα «μουλωχτά»

«Δεν είναι ακόμη σαφές αν η Νέα Δημοκρατία προσδιορίζει σε τέτοιου είδους "αθόρυβες" διευθετήσεις το "σεμνό και ταπεινό" που ευαγγελίζεται. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το νομοσχέδιο Παυλόπουλου μάλλον προς την παλιννόστηση ενός "κράτους της Δεξιάς" προσανατολίζεται, με τρόπο που μόνο στον επιθετικό προσδιορισμό "μουλωχτός" αντιστοιχεί...» (Κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ