Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΜΑΛΑ.-- Ενας Παλαιστίνιος 32 ετών σκοτώθηκε προχτές από πυρά ισραηλινών στρατιωτικών κοντά στη Νιλίν, δυτικά της Ραμάλας, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, επρόκειτο για μέλος ομάδας που πέταξε πέτρες εναντίον ισραηλινών οχημάτων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο βασικός διεκδικητής για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, πρώην αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι θα πρέπει να αρχίσει να εξετάζει πιθανούς υποψηφίους (ανάμεσά τους αρκετές γυναίκες) για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου των ΗΠΑ «μέσα στις επόμενες βδομάδες».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η ΕΕ θα αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, αναφέρει σχέδιο ομόφωνης απόφασης των 27 χωρών της ΕΕ, που επικαλέστηκε χτες το πρακτορείο «Ρόιτερς».

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Στρατιωτικά γυμνάσια στη βάση Αλ Χάμρα ξεκίνησαν χτες στρατεύματα από ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε μία περίοδο διατήρησης της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών με το Ιράν.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Σεισμός 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, σαν να μην έφτανε η αναστάτωση που προκαλεί η εκδήλωση της πανδημίας κορονοϊού. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τουλάχιστον 17 ατόμων, εκ των οποίων ένα 15χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ