Πέμπτη 24 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Μέχρι χτες το βράδυ έκαιγε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Σφηνάρι Κισάμου, στα Χανιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Μάλιστα πλησίασε σπίτια του χωριού, χωρίς ωστόσο να απειληθούν. Κάηκαν κυρίως ελαιόδεντρα και χορτολιβαδική έκταση.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Δεν εκτελούνταν χτες τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και έφταναν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Κλειστή παρέμεινε από τις 9.30 η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας - Λευκίμμης, λόγω των θυελλωδών ανέμων στο βόρειο Ιόνιο. Ο απόπλους των ανοικτού τύπου επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων απαγορεύτηκε από τα ξημερώματα και έγινε μόνο ένα δρομολόγιο προς την Κέρκυρα, με πλοίο κλειστού τύπου, το πρωί.

ΝΕΚΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ: Tη ζωή του έχασε χτες το πρωί στην Κρήτη οδηγός, όταν ένα μεγάλο κλαδί δέντρου - ευκαλύπτου - κατέπεσε, λόγω των θυελλωδών ανέμων, στο οδόστρωμα και τον καταπλάκωσε. Το δυστύχημα σημειώθηκε στα Χανιά, στη λεωφόρο Σούδας, στο ύψος της διασταύρωσης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ). Οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κάνουν το παραμικρό, καθώς ο 58χρονος οδηγός βρήκε ακαριαίο θάνατο. Στο μεταξύ, μαθητής της Β' τάξης του Λυκείου Βάμου στην Κρήτη τραυματίστηκε το πρωί από πτώση δέντρου. Βρισκόταν έξω από το σχολείο του, την ώρα που έπεσε μεγάλο δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Την ίδια ώρα, με απόφαση του δημάρχου Χανίων τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Χανίων έκλεισαν χτες, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ