Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το «Facebook» ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμβιβασμό, σχετικά με νομοσχέδιο που καθορίζει τους όρους αμοιβής ΜΜΕ για την αναπαραγωγή ειδήσεών τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αλλαγές αφορούν στο ύψος της αμοιβής ανά δημοσίευση και την αρμοδιότητα ελέγχου των συμφωνιών, την οποία δεν θα έχει η κυβέρνηση αλλά τα δικαστήρια. Πάντως, η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι θα έχει αντίκτυπο και με τις συμφωνίες άλλων κυβερνήσεων χωρών με το συγκεκριμένο μονοπώλιο του διαδικτύου.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Αδεια παραμονής στο Νότιο Σουδάν ζήτησαν χτες 15 Αιθίοπες κυανόκρανοι από την εμπόλεμη ζώνη της βόρειας αιθιοπικής περιφέρειας Τιγκράι, καθώς φοβούνται για τη ζωή τους σε περίπτωση επαναπατρισμού τους. Η αποστολή του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν απαρτίζεται από 17.200 στρατιωτικούς, αστυνομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 2.100 είναι από την Αιθιοπία.

ΚΑΪΡΟ.-- Συνεργεία διάσωσης κατέβαλαν χτες χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειες για τον εντοπισμό πέντε αγνοουμένων μετά την ανατροπή σκάφους σε λίμνη κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από τα νερά είχαν προηγουμένως ανασυρθεί νεκροί εννιά άνθρωποι, εκ των οποίων τα τρία παιδιά. Οι διασωθέντες ήταν μόλις πέντε, ενώ ο ακριβής αριθμός των επιβατών του σκάφους δεν ήταν άμεσα γνωστός.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ανεργία ανέβηκε στη Βρετανία τον Δεκέμβρη για έκτο συνεχή μήνα φτάνοντας το 5,1% επισήμως. Η αύξηση είναι της τάξης του 0,1% σε σχέση με τον Νοέμβρη και 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) Ρόμπερτ Σάμγουολτ δήλωσε ότι η βλάβη ενός πτερυγίου του στροβίλου στον κινητήρα της «Pratt & Whitney» που αποκολλήθηκε την Κυριακή από ένα αεροσκάφος Boeing 777-200 της αεροπορικής εταιρείας «United Airlines» «είναι συμβατή με κόπωση του μετάλλου».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ