Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ενας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε, όταν εξαπέλυσαν επίθεση κατά ομάδας Εβραίων εποίκων σε δρόμο της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ. Κατά την επίθεση των Παλαιστινίων τραυματίστηκαν τρεις Ισραηλινοί, εκ των οποίων ο ένας ήταν αστυνομικός.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Πάνω από 70 χωρικούς στο χωριό Γκουόζα της βορειοανατολικής νιγηριανής επαρχίας Μπόρνο σκότωσαν στρατιώτες του Καμερούν, σε καταδίωξη τζιχαντιστών της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», παραδέχτηκε χτες Νιγηριανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

XAΡΑΡΕ.-- Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε σχεδιάζει να υιοθετήσει το κινέζικο νόμισμα, γουάν, στις συναλλαγές της με την Κίνα, αλλά και σε ορισμένες συναλλαγές εντός της αφρικανικής χώρας, ανακοίνωσε χτες ο Ζιμπαμπουέζος υπουργός Οικονομικών, Πάτρικ Τσιναμάσα, έπειτα και από την πρόσφατη διαγραφή χρέους 40.000.000 δολαρίων από την Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΡΙΑΝΤ.-- Η βρετανική κυβέρνηση υπέγραψε πέρσι μυστικό σύμφωνο ασφαλείας με τη Σαουδική Αραβία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» και τώρα προσπαθεί να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών που αφορούν στη συγκεκριμένη εξέλιξη, υποστηρίζει χτεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Independent».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ