Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«COCA COLA»: Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, συνεχίζουν την απεργία από τις 27 Σεπτέμβρη οι απεργοί στο εργοστάσιο της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη. Η ΠΟΕΕΠ αποφάσισε και κηρύσσει απεργία αορίστου χρόνου στην «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη μέχρι την επαναλειτουργία το εργοστασίου. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζει τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι απεργοί, επί σχεδόν ένα χρόνο, για να ανακληθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ: Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα έκαναν χτες οι σχολικοί τροχονόμοι διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην Ασφάλιση καθώς δεν είναι κατοχυρωμένοι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, όπως συνέβη με την συνάδελφό τους, που το πρωί της περασμένης Πέμπτης παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, έξω από το 54ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας. Τη συμπαράστασή της εξέφρασε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, διά του Αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας.

ΜΕΤΡΟ: Τρίωρη στάση εργασίας αύριο Τετάρτη (1 μ.μ. - 4 μ.μ.), προκηρύσσει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων σταθερών συγκοινωνιών «ΣΕΛΜΑ», για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου καλεί τα μέλη του στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 30/9, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του «Ακταίον». Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης.

ΕΟΡΔΑΙΑ: Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, αύριο Τετάρτη 24/9, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου.

ΙΓΜΕ: Σε συγκέντρωση στο ΥΠΕΚΑ, σήμερα Τρίτη, στις 11 π.μ. καλεί το σωματείο των εργαζομένων στο πρώην ΙΓΜΕ. Διεκδικούν δεδουλευμένα και αντιδρούν στην προσπάθεια αφανισμού του ιδρύματος.

ΕΟΠΥΥ: Μετά από συνάντηση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ανακοινώθηκε ότι πρόσθετο ποσό 360 εκατ. ευρώ θα διατεθεί από τον ΕΟΠΥΥ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες παρόχους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ