Σάββατο 23 Μάρτη 2013 - Κυριακή 24 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ το ενδιαφέρον θέμα «Προπονητικοί Διάλογοι» (βλέπε «Ρ» 3.3.13) που έχει αναρτήσει ο ΙΜ και προπονητής Ηλίας Κουρκουνάκης στο www.skakistiko.com.

...«Σε όλα τα αθλήματα οι θεατές διατηρούν παθητική στάση, παρακολουθώντας τις ενέργειες των αθλουμένων χωρίς οι ίδιοι να τις αναπαράγουν εκείνη τη στιγμή. Το συχνό φαινόμενο προτροπής των παικτών από τους θεατές να προβούν σε ορισμένες ενέργειες (π.χ. «δώσε πάσα στο τάδε»), καθώς και η έντονη κριτική που ασκείται σε τυχόν λάθη (π.χ. βρισιές), δεν αποτελεί παρά μια προσπάθεια ενεργητικής συμμετοχής, η οποία όμως δεν μπορεί ποτέ να ολοκληρωθεί, εξαιτίας της απόστασης που χωρίζει τους θεατές από τον αγωνιστικό χώρο: η παρακολούθηση του αγώνα συχνά λειτουργεί ως υποκατάστατο και ο θεατής προβάλλει τον εαυτό του ως συμμετέχοντας χωρίς ο ίδιος να δρα καθόλου. Στο σκάκι όμως που λόγω της πνευματικής του φύσης δεν γνωρίζει παρόμοιες αποστάσεις, υπάρχει η δυνατότητα νοητής εφαρμογής εναλλακτικών λύσεων και αντικειμενικής σύγκρισης των συνηθειών τους». Ας δούμε ένα παράδειγμα στην ειδική στήλη των αναλύσεων.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, το «Artemis Cup 2013», διοργανώνει ο Δήμος Λέρου, η Ε.Σ. Θεσ/κης και ο Μ.Π. Σύλλογος Νέων Λέρου «Αρτεμις», στο χρονικό διάστημα 18 με 25 Ιούλη 2013. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Crithoni's Paradise Hotel (Κριθώνι - Λέρος), με ελβετικό σύστημα 9 γύρων και σε δυo ομίλους. Το Α' γκρουπ για σκακιστές με διεθνές ή Εθνικό ΕΛΟ >1800 και το Β' γκρουπ για σκακιστές <1800.

Το παράβολο τσουχτερό 50 ευρώ (25 ευρώ για κάτω των 18 χρόνων και τοπικούς σκακιστές), αλλά ανάλογα και τα έπαθλα που φτάνουν συνολικά, και για τα 2 γκρουπ, τα 4.800 ευρώ. Θα επανέλθουμε και με άλλες λεπτομέρειες. Για όσους θέλουν την ειδική έκπτωση, μπορούν να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή: Γιάννης Γιακουμής 6936.688.586 και 210.2815.495 Π. Καψωμενάκης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ